Skocz do zawartości

różnica między silnikami 1,7 dti na przestrzeni lat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

chcę kupić astre II i mam do wyboru młodszą z 2003 i starszą z 2001

silniki te same wyposażenie podobne tylko ceny rózne

stąd chciałbym sie dowiedzieć czy ten silnik diesowki przeszedł jakieś znaczne w owym czasie modyfikacje

https://forum.opel24.com/topic/6767-r%C3%B3%C5%BCnica-mi%C4%99dzy-silnikami-17-dti-na-przestrzeni-lat/

jak juz to 1,7 DTI

sa rozne silniki diesla montowane w tych autkach

ISUZU i OPLOWSKIE

a potem jeszcze z interkolerem i bez niego i tak dalej (aletu musza sie wypowiedziec ci co wiedza lepiej jak to jest)

moim zdaneim wlasnei z tego bierze sie roznica w cenie

stąd chciałbym sie dowiedzieć czy ten silnik diesowki przeszedł jakieś znaczne w owym czasie modyfikacje

W tych rocznikach co wymieniłes nie ma żadnych zmian Dopiero astra H jest na nowym silniku 1,7CDTI :oops:

Gość Anonymous

W astrach G od 2004 roku też montowali silniki CDTI samochody miały poważne zmiany w przełomie roku 2002 ale konkretnie jakie to nie wiem ale pod względem silnika to pewnie niewielkie może inne oprogramowanie prawdopodobnie tarcze z tyłu zamiast bębnów co jeszcze nie wiem może ktoś będzie bardziej zorientowany

A moim zdaniem różnica w cenie bierze się z wyceny między rocznikiem 2001 a 2003. Porostu młodsze auto jest droższe :oops:

W astrach G od 2004 roku też montowali silniki CDTI samochody miały poważne zmiany w przełomie roku 2002 ale konkretnie jakie to nie wiem ale pod względem silnika to pewnie niewielkie może inne oprogramowanie prawdopodobnie tarcze z tyłu zamiast bębnów co jeszcze nie wiem może ktoś będzie bardziej zorientowany

Ja posiadam astrę Y1,7dt rocznik 2004 a z tyłu mam bębny, a silnik jest bez camon reilu.

Pozdro

Ja posiadam astrę Y1,7dt rocznik 2004 a z tyłu mam bębny, a silnik jest bez camon reilu.

Pozdro

No tak kol. to masz jeszcze stary silnik i masz astrę G a kamon raila montiują z tego co mi wiadomo w Astrze H ???

Gość Anonymous

A moim zdaniem różnica w cenie bierze się z wyceny między rocznikiem 2001 a 2003. Porostu młodsze auto jest droższe ???

Pozdro

Ja posiadalam ten sam silnik Y17DT Isusu i mam z tylu tarcze,a przodu tarcze wentylowane

Ja posiadalam ten sam silnik Y17DT Isusu i mam z tylu tarcze,a przodu tarcze wentylowane

Wydaje mi się że kol.tomekzwrocławia, chodziło o silniki :) a nie o wyposażenie, bo to jest całkiem inna sprawa , zależy od modelu i indywidualnego wyposażenia ??? Więc w tym roczniku silnik1,7 DTI75KM.nie był modyfikowany.

a kamon raila montiują z tego co mi wiadomo w Astrze H

Nie tylko miałem możliwość kupienia AsterkiII sprowadzonej z Włoch rocznik 2004 i miała silnik 1,7 cdti ??? (Autka nie kupiłem bo była strasznie porysowana)

Gość Anonymous

Ja mam Astrę G z 2003 r z silnikiem Z17DTL i to jest właśnie 1,7 CDTI z comon rail, 80KM tyle że kupiona w Belgii tak więc wszystko zależy na jaki rynek auto jest robione do sprzedaży...