Skocz do zawartości

Opel Astra 1.9 150km ,dmuchawa włącza się podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kwiatu_waw

Witam forumowiczów

Na samochodach się znam tyle ile sam się nauczyłem.Od lat byłem zwolenikiem VW ,jednak przeszedłem na ciemną stronę mocy i nabyłem Asterke III GTC 1.9

Autko mam od tygodnia ,zrobiłem rozrząd ,klapy wirujące kolektora dolotowego wszystko chodziło cacy.

Wczoraj zauważyłem że przy przyspieszaniu ,zaczyna chodzić dmuchawa ,słychać ja i leekie powietrze wydostaję się z otworów przy przyspieszaniu ,plus powyżej 150 kmh nagle łapie muła i niechce przyspieszać ?

Czy to awaria turbiny ? do 150 ładnie się zbiera tylko potem muł ,

Macie jakieś pomysły ?

Pozdr

https://forum.opel24.com/topic/68301-opel-astra-19-150km-dmuchawa-w%C5%82%C4%85cza-si%C4%99-podczas-przyspieszania/

Trzeba oblukać kostkę zasilającą silniczek dmuchawy. Pewnie coś nie styka w zależności w którą stronę bujnie autem :)

Co do muła to musisz coś więcej napisać, wywala jakiś błąd, zczytywałes błędy, samo przechodzi, trzeba auto odpalić ponownie... itd....?

Aaa no i gdzie te testy robiłeś bo w Polsce to chyba można maks 140 jechać i to na autostradzie :gwizd:

do 150 ładnie się zbiera tylko potem muł

w Polsce to chyba można maks 140 jechać

Hmmm, czy autko lepiej wie od kierowcy ?? :rotfl:

na autostradzie

Dokładniej - na nie remontowanym odcinku autostrady :gwizd::gwizd:

A wracając do tematu - nie piszesz czy CE się zaświecił.. Poobserwuj co Olaola1 podpowiada, może coś wymyslimy...

Gość kwiatu_waw

Trzeba oblukać kostkę zasilającą silniczek dmuchawy. Pewnie coś nie styka w zależności w którą stronę bujnie autem :-)

Co do muła to musisz coś więcej napisać, wywala jakiś błąd, zczytywałes błędy, samo przechodzi, trzeba auto odpalić ponownie... itd....?

Aaa no i gdzie te testy robiłeś bo w Polsce to chyba można maks 140 jechać i to na autostradzie :gwizd:

Tak przy zakupie zaczytywaliśmy błędy ,były ale jakieś drobne czujnik wentylatora itd.Świeci się ciągle żółta kontrolka auta z kluczem ,możliwe aby przez nią auto wchodziło w tryb awaryjny? dzisiaj stracił moc i jechał jak motorower ,po ponowym uruchomieniu silnika jest dobrze jakiś czas i nagle znów zamula. Btw ,może ktoś polecić z czystym sumieniem elektronika z Białołęki ,Legionowa ,Targówka ?