Gość sulej Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam posiadam astre g 2005 r silnik z14xep z 1 wentylatorem za chlodnicami wejscie 4 pin , ostatnio wentylator zaczol strasznie bic chyba stracil wywazenie i dostal luzu nigdzie nie moge dostac uzywki do tego silnika albo sa masakrycznych kwotach , kupilez uzywke 3 pin i moje pytanie jest takie jezeli wezme wtyczke z obecnego wiatraka i podepne pod nia nowy wiatrak tzn podepne tylko czerwony i brazowy w oryginalne miejsca to bedzie wszystko dialac ? Bo po mojemu to tylko poprostu zamienie silniki bez grzebania w instalacji tyl zamienie wtyczki , prosze o jakas porade lub jak naprawic stary wiatrak . Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/68398-wentylator-chlodnicy-4-pin-z14xep-astra-g/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam zamke temat wentylatora , ale moze komus sie przyda wiec opisze oc zrobilem jak wiecie trudno dostac wentylator 4pin do z14xep w oplu kosztuje jedyne 1300 zl , ja kupilem 3pin od 1.7dti jego moc to chyba 210w lub 280w pewnosci nie mam w z14xep jest 300w lub 350 w , tak czy inaczej ja wlutowalem nowy wentylator w wtyczke 4 pin i jest oki chodza wszystkie biegi wentylatora , jak sie wlaczy klime to daje rade nawet w bardzo gorace dni , schladza chlodnice w podobnym czasie co stary wentylator , nie zauwazylem jakis negatywnych skutkow tej zmiany kosztowalo mnie to tylko 30 zl ktore zaplacilem za drugi wentyltor Pozdrawiam Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez sulej   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/68398-wentylator-chlodnicy-4-pin-z14xep-astra-g/#findComment-550018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi