Skocz do zawartości

Opel Astra F 1.6 - Nie odpala na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po ustawieniu w odpowiedniej kolejności przewodów zapłonowych które są już i tak na wyczerpaniu (mam nowe już) Pojawił się kolejny błąd. Pojeździłem trochę i odpalał normalnie.Po wyjściu ze sklepu nie chciał odpalić na benzynie. Po przełączeniu na gaz, nie chciał mi załapać gaz gdy kręciłem. Po chwili słyszałem cyknięcie i przełączył na gaz i odpalił po chwili. Wróciłem do domu. Potem normalnie go odpaliłem na trybie automatycznym (zmiana na gaz na wyższych obrotach) jechałem i nie chciał mi przełączyć na gaz przy odpowiednich obrotach, więc zrobiłem to ręcznie i dojechałem ale gdy już wracałem po przełączeniu na benzynę, auto mi zgasło i nie chciało odpalić na benzynie. Po próbie odpalenia na gazie, odpalił i wróciłem do domu. Gdy zgasiłem samochód i próbowałem ponownie odpalić na benzynie to nie odpalał. Może to być jakiś problem z przełącznikiem ? pompka załącza się. Przewody zapłonowe jutro wymienię, czy to one mogą być przyczyną takiego zachowania?

https://forum.opel24.com/topic/68858-opel-astra-f-16-nie-odpala-na-benzynie/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności