Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam kolegów. Jak zmienić język komputera, w sumie to bardzo proste. Po pierwsze każda Zafira od roku produkcji 2001 posiada POLSKI język komputera. Zmienić to można jedynie komputerem serwisowym. Jeszcze jedno BARDZO WAŻNE, gdy będziecie zmieniać ten język to proszę zmienić na język "Turecki" wtedy będziecie mieli komunikaty po POLSKU. Trochę to zawiłe ale tak niestety jest, widocznie coś im się pomieszało przy fabryczny programowaniu. Sprawdziłem ten przypadek w 2 Zafirach i tak niestety jest, żeby mieć po polsku trzeba zmienić na "Turecki". Tylko właśnie język Polski występuje dopiero od 2001r produkcji. Ja posiadeam Zafirę 2.0 DTI z 2002r. sprowadzoną z Belgii i miałem język francuski a teraz wyświetla mi wszystko po POLSKU. Mam nadzieję że w miarę jasno to opisałem, jakby coś było niejasnego to pytajcie, pozdrawiam wszystkich użytkowników Opli.

A to ci. Kurczę, mam zafirę z grudnia 2000 (2000 Edition), ciekawe czy u mnie też coś takiego przejdzie. Jest moze jakaś baza danych, gdzie po numerze nadwozia mozna sprawdzić rok modelowy? Bo wiem, ze rok modelowy a kalendarzowy to 2 różne sprawy. Byłem raz w serwisie Opel z zapytaniem czy da się ustawić komunikaty na polski. W opcjach ustawienia nie mam polskiego, ale myślałem, ze może da się jakoś dograć nowy język, powiedzieli, ze się nie da.

https://forum.opel24.com/topic/6908-zafira-napisy-na-wyswietlaczu/page/2/#findComment-295724

Gość Anonymous

witajcie co do tych napisów u mnie tez sie wyświetlają sie napisy tylko w języku angielskim trzeba zmienić w kompie i jest ok ale czy można wgrać polskie meni ja mam wersje edition 2000 z nawigacja i gdzie można zkołowac taka płytkek pomóżcie

[ Dodano: Nie Sty 06, 2008 12:05 ]

ze zmiana meni nie ma problemu ale z tym wgraniem polskiego to będzie chyba problem szkoda trzeba sie będzie uczyć angielskiego

https://forum.opel24.com/topic/6908-zafira-napisy-na-wyswietlaczu/page/2/#findComment-294972

Gość Anonymous

Witam kolegów. Jak zmienić język komputera, w sumie to bardzo proste. Po pierwsze każda Zafira od roku produkcji 2001 posiada POLSKI język komputera. Zmienić to można jedynie komputerem serwisowym. Jeszcze jedno BARDZO WAŻNE, gdy będziecie zmieniać ten język to proszę zmienić na język "Turecki" wtedy będziecie mieli komunikaty po POLSKU. Trochę to zawiłe ale tak niestety jest, widocznie coś im się pomieszało przy fabryczny programowaniu. Sprawdziłem ten przypadek w 2 Zafirach i tak niestety jest, żeby mieć po polsku trzeba zmienić na "Turecki". Tylko właśnie język Polski występuje dopiero od 2001r produkcji. Ja posiadeam Zafirę 2.0 DTI z 2002r. sprowadzoną z Belgii i miałem język francuski a teraz wyświetla mi wszystko po POLSKU. Mam nadzieję że w miarę jasno to opisałem, jakby coś było niejasnego to pytajcie, pozdrawiam wszystkich użytkowników Opli.

Potwierdzam- z komputera w aucie nie można ustawic języka polskiego, jedynie tylko serwis, chociaż też z tym sobie nie radzą( może dlatego,że powinni ustawic język turacki), ale w jezyku angielskim też można sie połapac.

Pozdrawiam Slaw

[ Dodano: Nie Sty 06, 2008 21:01 ]

Potwierdzam- z komputera w aucie nie można ustawic języka polskiego, jedynie tylko serwis, chociaż też z tym sobie nie radzą( może dlatego,że powinni ustawic język turacki), ale w jezyku angielskim też można sie połapac.

Pozdrawiam Slaw

https://forum.opel24.com/topic/6908-zafira-napisy-na-wyswietlaczu/page/2/#findComment-294880

• 1 rok później...
Gość Anonymous

posiadam zafirkę 2.0dti 2001r od 3 m-cy od jakiegoś czasu na wyświetlaczu pojawia się komunikat koelvoei-stopeil co znaczy ?poooomocy!:wesoly:

ubytek plynu chlodzacego...dolej i juz ok...!

https://forum.opel24.com/topic/6908-zafira-napisy-na-wyswietlaczu/page/2/#findComment-196445