Skocz do zawartości

[Astra G, 1.7 TD] Samoczynne przełączanie świateł z mijania na drogowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu włączają się w czasie jazdy światła drogowe - coś na zasadzie któtkiego zwarcia. Czasami trudno przełączyć je na światła mijania. Auto mruga światłami i dezorientuje nadjeżdzających kierowców, tak jakbym ostrzegał ich przed czymś.
Kiedyś wymieniłem przełącznik kierunkowskazów i zarazem dźwignię zmiany świateł i to ustało ale ostatnio znowu obserwuję takie załączanie, na krótką chwilkę, swiateł drogowych. Przekaźnik świateł, znajdujący się na tablicy bezpieczników jest w porządku, gdyż zamieniłem go z innym (klaksonowym) i przyczyna nie ustała. Klakson również był ok.
Może ktoś z Was miał taki przypadek i potrafiłby pomóc. Pozdrawiam.

Sprawdz dokładnie ten przełacznik od kieunkowskazów i długich.Byc moze był kipskiej jakosci i problem powrócił.

No to chyba możesz zamawiać kolejną manetkę (przełącznik kierunki-światła)

Tanie zamienniki nie służą zbyt długo.

Mi tez sie tak wydaje.z tym ze teraz i drogie zamienniki tez sa problematyczne.Moim zdaniem jakosc czesci bardzo spadła.

ostatnio,to znaczy kiedy ?

(2-5 lat temu) ?

ja w swoim zmieniałem (opel astra f )

2 lata temu, dałem chyba 20zł,

i wszystko dobrze chodzi.

Kiedyś wymieniłem przełącznik kierunkowskazów i zarazem dźwignię zmiany świateł i to ustało

Wymieniłeś pewnie na używane - a nie wiesz ile w poprzedniku jeździło.

Miałem to samo ale na ori manetce. Rozebrałem ja, poodginałem blaszki i było lepiej. Minął miesiąc i problem powrócił. U mnie występuje ostry luz w pozycji poziomej, lekka nierównośc i długie stwiatłą włączone. Spróbuj jeszcze ją rozebrać i zniwelować szczeline na blaszkach http://www.astra.auto.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=267

Edytowane przez Cris91

jak zamiennik kosztuje 20-25 zł,

to nie warto się bawić ...w niwelowanie szczelin...

ponieważ problem za miesiąc wróci - moim zdaniem.

Witam, dziekuję wszystkim kolegom za pomocne opinie.

Spróbuję podgiać tą blaszkę, zwłaszcza że mam jedną

manetkę w zapasie, a jak nie pomoże to kupie nową.

Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam, szerokiej drogi, udanych napraw.