Skocz do zawartości

ASTRA II 1.7DTI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam !

Opisze od początku. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem ASTRE G z silnkiem Isuzu, od tamtej pory wymieniłem rozrząd, filtry, alternator, oleje, płyny, czujnik położenia wału korbowego troche jest myślałem ze pojezdże chwile zanim coś siądzie dokładnie 1254 km tyle pojeździłem popsuła się przed samym wyjazdem na Wigilie masakra.

Jechałem z miasta i nagle przestało działać wspomoaganie zaczęly migać kontrolki (wszystkie ciśnienie awaria silnika chłodzenie) wszystkie zaegary opadły razem z wskazówką paliwa i temp. później zaczęly wariować itp. Po 2 godzinach odpaliłem ją i jakieś 1,5 km na jedynce wróciłem do domu przez ten czas zegary wariowały a jak dojechałem podniosłem maskę troche pochodził z zgasiłem go załączyła się w tym momencie dmuchawa chłodzenia silnika. Teraz jak schodze i przkręcam zapłon to wskazówki walcza ze sobą jakby chiały pójśc w górę kontrolki migają itd ale pewnie go zapale także dziwna sprawa. Czytałem o akumulatorach połąćzeniach masy silnika z nadwoziem alternatorze ale raczej nie sądze żeby to było to chyba ze poprostu nie znam objawów ale te wyglądaja na poważne i dziwne zarazem. Jeżeli macie jakieś propozycje to bardzo proszę o sugestie w czwartek jade do ASO a średnio chce być skasowany na x pln.

Pzdrawiam Wesołych Świąt bo ja to chyba dopiero Wielkanocne będe miał Wesołe ....

https://forum.opel24.com/topic/6983-astra-ii-17dti/

Gość Anonymous

Byłem teraz przy samochodzie, i wyjąłem bezpieczniki pod maską są tam 3 bezpieczniki fioletowe nie wiem od czego miedziane akumulator padł nie chce kręcić w ogóle

ale po wyjęciu tych bezpieczników z włączeniu zapłonu kontrolki zachowują sie normalnie zapalają sie i gasną tak jak normalnie przeczyściłem bo były zaśniedziałe i tak się zastanwaima czy to może być ich wina ale jak je teraz wkładam to jest tak samo tzn warjują kontrolki nie wiem od czego one są więc musze troche poszukać oznaczeń ..

https://forum.opel24.com/topic/6983-astra-ii-17dti/#findComment-297325

Gość Anonymous

Sprawdź napięcie na akumulatorze na postoju i - jak możesz- na uruchomionym silniku. Wyeliminujesz regulator napięcia, lub potwierdzi sie jego uszkodzenie. Może to tylko to i nie ma czym się za bardzo przejmowac. Może alternator nie ładuje wogóle. Mimo wszystko Wesołych Świąt.

https://forum.opel24.com/topic/6983-astra-ii-17dti/#findComment-297297