Gość zellu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam! Moje auto trochę postało i zrobił się problem, nie wiem teraz skąd Po pierwsze, co wydaje mi się całkiem istotne - ładowałem i podłączałem na nowo akumulator. Po drugie - co może być bardziej istotne - miły sąsiad pomagał na kable (mimo podłączenia nowego akumulatora, samochód chwilę z nim postał no i padło przypuszczenie, że może się znowu rozładował). Auto w końcu odpaliło, przy dodawaniu gazu. Teraz problem właściwy - po odpaleniu, świecą się kierunkowskazy boczne, bez żadnego załączania świateł zewnętrznych. Przy próbie wbicia kierunku jeden 'pyka' z częstotliwością zdecydowanie za szybką jak na moje kierunki - ale tylko na kontrolce. Na zewnątrz nic się nie dzieje. Drugi natomiast pali się stałym światłem na kontrolce i również nie działa. Po odpaleniu świateł postojowych wszystko niby ok, oprócz tego, że nadal pała się boczne kierunkowskazy. Hamulec, światła stop, gaśnie. Po odpaleniu świateł mijania - auto chwile chodzi, po czym gaśnie. Po wrzuceniu wstecznego - gaśnie. Sprawdziłem bezpieczniki - wyglądają na 'zdrowe'. Co może być przyczyną i jakie kroki podjąć, żeby do niej dojść? Nadmienić mogę jeszcze, że mój rozrusznik dostał mocno w kość przy próbie ratowania samochodu parę razy - co za tym idzie, mocno pracowała stacyjka. Możliwe, że kostka stacyjki ma taki wpływ na oświetlenie? Dziękuje!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/69929-zwarcie-w-elektryce-auto-ga%C5%9Bnie-na-%C5%9Bwiat%C5%82ach-mijania-wstecznym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zellu Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Jakby ktoś miał podobny problem w przyszłości, bo ja z braku czasu oddałem auto do elektryka - gość przeczyścił m wszystkie styki w samochodzie (jak to stwierdził, z trudno dostępnych miejsc igłą wygrzebywał) i problem zniknął. Powiedział, że robił 4h i wziął 240zł...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/69929-zwarcie-w-elektryce-auto-ga%C5%9Bnie-na-%C5%9Bwiat%C5%82ach-mijania-wstecznym/#findComment-564078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi