Skocz do zawartości

Opel corsa B nie odpala na benzynie teraz już i na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Z18xerOwner

Przy włączaniu zapłonu przekaźnik włącza pompę paliwa na ok 2 sek. Proponuje poprosić o pomoc i niech ktos przyłoży ucho do kanapy po prawej stronie i słucha czy pompa pompuje.

Gość blachowski

Wyjąłem pompę przeczyściłem ten sitko które jest tam pod pompą , ale problem mam teraz z założeniem go :/ Mało tego patrze jeden przewód jest lekko przetarty , założyłem z powrotem pompę (bez tego sitka) i odpalił. Więc albo pompa umiera, że raz działa raz nie albo winą jest ten przewód przetarty , możliwe że pompa umiera że raz chce pompować a raz nie czy to raczej wina bedzie po stronie tego przewodu od kabli , że nie zawsze chce łączyć ?

Edytowane przez blachowski

Wstaw nowy kabel, a jak sam zauwazyles pompa umiera - jak juz masz to wszystko na wierzchu, to wymien wklad na nowy. Jest takie stare powiedzenie:

"Czego nie zrobisz w garazu, to zrobisz na ulicy"

ps. nawet jak zamowisz nowy wklad (sama pompe) to pilnuj starego sitka. Bywa,ze pompa pasuje, ale sitko jest zupelnie inne.:)

Gość Z18xerOwner

Ja kiedyś miałem taki przypadek, że kręciło ale nie paliło. Po wyjęciu pompy i podłączeniu pod aku zadziałała. Po złożeniu działa już ze 3 lata. Musiała się pinda zaciać w pozycji że nie mogła ruszyć. Warto utrzymać wysoki poziom paliwa w zbiorniku bo gdy tankujemy ciągle za 50 zl to ona może wystawać ponad paliwo. A paliwo ja smaruje więc lepiej by była zanurzona.

Witam bardzo. Mam pewien problem z Oplem Corsa 1.2 8v 1997r

Instalacja gazowa STAG 50 niby przełancza się na gaz ale dalej chodzi na PB pomocy już nie mam z nim sił

Gość Muminek1177

Witam, u mnie STAG 100, miałem podobny problem, centralka pokazywała pusty zbiornik gazu, na stacji cpn gość dotankował mi za 4 zeta i stwierdził że pełno!!! i co bym nie robił to jeździłem na benzynie, pomogła wymiana sterownika gazu, z tym że za sterownik zapłaciłem wówczas 150 zł a za wymianę 100 za kilka minut roboty, obudowa sterownika była pęknięta i zaśniedział sterownik, gazownik poświrował z centralką i tym w jaki sposób jestem informowany o rezerwie i tyle było jego roboty, gdybym wtedy wiedział że to takie proste zrobiłbym to sam, a gazownik stary sterownik schował do szafki? ciekawie po co? STAG 50 można kupić używany za niecie 50zł na pewnym portalu którego chyba nie mogę reklamować :-) no tak to wyglądało ale nie namawiam do niczego, nie chciałbym przypadkiem źle podpowiedzieć :-) a filtr gazu kiedy był wymieniany?

• 1 miesiąc temu...
Gość blachowski

Witam bardzo. Mam pewien problem z Oplem Corsa 1.2 8v 1997r

Instalacja gazowa STAG 50 niby przełancza się na gaz ale dalej chodzi na PB pomocy już nie mam z nim sił

Sprawdź bezpieczniki (pod kierownicą i powinieneś mieć w pod maską jeden bezpiecznik) jak są całe to zobacz przełącznik czy jest sprawny (ten którym przełączasz PB na gaz)