Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Szanowni Forumowicze :!: szalenie dziekuje za wasze rady,gdyz bez Waszej porady czlowiek zginolby,ale prosze o porade,jak moge dostac sie do przelacznikow swiatel i kierunkow.Gdyz podczas jazdy jak zapalam swiatla i jade to same mi sie przelaczaja na "dlugie".Dopiero poruszam i styki zalapa i swieci normalnie,blacha sprawa ale jak denerwujaca.A slyszalem zeby sie do tego doatac,trza kierownice zdjac,a mam poduszke i tu mam stracha ,bo mowiono mi iz moge miec klopot przy sciaganiu poduszki.Prosze pomozcie jak naprawde to jest.

bardzo dziekuje za pomoc,bo wiem iz na wszystkich Was polegac moge.

Wiec goraco pozdrawiam

yaree

https://forum.opel24.com/topic/702-poduszka-powietrzna/

Gość Anonymous

Źle ci mówiono. napisze wpunktach to sobie poalczysz analfaberycznie :mrgreen:

1 W kolumnie jest 3 śróby u dłu i radze od nich zacząć więć weź dłuższy krzyżak i atakuj (dwie chyba są za zaślepkami) jedna umiejscowiona centralnie dwie troche blirzej kierownicy po bokach.

2 Przekręć kierownicą 90 stopni w lewo, powinieneś zobaczyć zaślepke od śrónki na łączeniu plastików. żślepke zdejmij sróbke wykręć.

3. To co w 2 tylko kierownice przekręć w prawo ( punkt 2 i 3 można srosować przemiennie) :lol:

4 a teraz otwóż klapke do bezpieczników (ułatwi ci to zdejmowanie obudowy kolumny) i zdejmij kolumne, są jeszcze 2 zatrzaski mniej więcej za przełącznikami świateł i wycieraczek. Jak będziesz to rozpinał to rób to delikatnie bo lubi pękać :!:

5. Teraz wyciągnij górną obudowe tak żeby nieuszkodzić ją o stacyjke (stacyjka ma gumowy kołnież powinno wyjść bez problemu)

I oto przełączniki w całej okazałości :| skręcasz w kolejności odwrotnej :wink:

https://forum.opel24.com/topic/702-poduszka-powietrzna/#findComment-360242

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous
Źle ci mówiono. napisze wpunktach to sobie poalczysz analfaberycznie :wesoly:

1 W kolumnie jest 3 śróby u dłu i radze od nich zacząć więć weź dłuższy krzyżak i atakuj (dwie chyba są za zaślepkami) jedna umiejscowiona centralnie dwie troche blirzej kierownicy po bokach.

2 Przekręć kierownicą 90 stopni w lewo, powinieneś zobaczyć zaślepke od śrónki na łączeniu plastików. żślepke zdejmij sróbke wykręć.

3. To co w 2 tylko kierownice przekręć w prawo ( punkt 2 i 3 można srosować przemiennie) :)

4 a teraz otwóż klapke do bezpieczników (ułatwi ci to zdejmowanie obudowy kolumny) i zdejmij kolumne, są jeszcze 2 zatrzaski mniej więcej za przełącznikami świateł i wycieraczek. Jak będziesz to rozpinał to rób to delikatnie bo lubi pękać :)

5. Teraz wyciągnij górną obudowe tak żeby nieuszkodzić ją o stacyjke (stacyjka ma gumowy kołnież powinno wyjść bez problemu)

I oto przełączniki w całej okazałości ;) skręcasz w kolejności odwrotnej :)

JESTEM TEGO SAMEGO ZDANIAA

https://forum.opel24.com/topic/702-poduszka-powietrzna/#findComment-359129