Skocz do zawartości

Astra F nierówne obroty na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bolek21

Witajcie.

Silnik 1.6-8 zaworowy 1994 rok.

Problem przerabiany tysiące razy. Opiszę kolejny.

Astrze od jakiegoś czasu zaczęły skakać obroty w granicach od 900 do 1,5 tysiąca.

Wymieniłem, więc silniczek krokowy na nowy. Niestety na nowym było niby ok, ale jak dałem gazu obroty schodziły do stanu normalnego z niewielkim opóźnieniem. Np. obroty się trzymają na 3 tys, trzymają zdejmuję nogę z gazu, i dopiero po dwóch trzech sekundach opadają do normalności.
Poszukałem, więc używki na szrocie. Włożyłem używany silniczek krokowy i obroty były idealne. Niestety po przejechaniu około 20 km zaczęły się podnosić do 1,5 tys a nawet do 2 tys.

Czasami pomoże zgaszenie silnika i ponowny zapłon. Wtedy znowu są normalne. Pomaga także reset komputera poprzez odłączenie klem akumulatora. Niestety to wszystko działa tylko na jakiś czas, bo później znowu skaczą do wysokiego poziomu.

Czasami jest dobrze, a czasami wariują.

Świece są wymienione.

Co może być nie tak?

https://forum.opel24.com/topic/71065-astra-f-nier%C3%B3wne-obroty-na-biegu-ja%C5%82owym/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności