Gość uviol Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, przed chwilą odpaliłem auto, zdążyłem cofnąć z parkingu 2 metry i zgasło. Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce kontrolki nie przygasają, komputer przygasa, słychać charakterystyczne tykanie i na tym koniec.. Dodam, że od kilku miesięcy miałem problem z odpalaniem, to znaczy rozrusznik kręcił ale jakoś ciężko odpalał (raz nie raz tak) więc podczas kręcenia dodawałem gazu i wtedy bez problemu załapywał. Wypedałowałem 2 błędy: ECN 059761 i ECN 000970 Może ktoś z forum przerabiał podobny problem i doradzi? Czy dzwonić po gościa żeby zczytał błędy techem/opcomem czy od razu odholować do mechaniora/elektryka? Dzięki za porady! Ok, temat można usunąć. Prawdopodobnie te błędy które się pojawiły blokowały uruchomienie auta. Po wykasowaniu ich auto odpaliło...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/71106-opel-astra-iii-kombi-rocznik-2007-lpg-nie-odpala-rozrusznik-tyka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi