Skocz do zawartości

Astra f 1.6 8V pomoc w diagnozie

Rekomendowane odpowiedzi

Pod obudowa wałka nie ma zadnej uszczelki.Nie waz sie tego odkrecać,bo "tymi"srubami jest przykrecona UPG.Jezeli jestes pewien ze to spod tego wałka to tylko zewnetrznie mozesz posmarowac silkonem ale ja nadal by szukał w kolektorze dolotowym,bo to raczej nie przypadek że wciągneło od strony dolotowego.

Edytowane przez mk5

https://forum.opel24.com/topic/71499-astra-f-16-8v-pomoc-w-diagnozie/page/2/#findComment-579219

odtłuszcze posmaruje silikonem i zobaczę czy piszczenie ustanie jeżeli nie będę szukał na dolocie. Wielkie dzięki kolego bo przymierzałem się do odtkręcania :devil2:

Pod obudowa wałka nie ma zadnej uszczelki.Nie waz sie tego odkrecać,bo "tymi"srubami jest przykrecona UPG.Jezeli jestes pewien ze to spod tego wałka to tylko zewnetrznie mozesz posmarowac silkonem ale ja nadal by szukał w kolektorze dolotowym,bo to raczej nie przypadek że wciągneło od strony dolotowego.

No i kolego miałeś rację nieszczelny dolot wymieniona uszczelka(dobrze że znajomy ma sklep to można było zakupić o 21 :drunk:) i piszczenie ustało silnik równiej pracuje jeszcze to nie jest to bo kable i świece do wymiany ale już jest bardzo dobrze. A wogole jest możliwe że pod obudowę wałka lewe powietrze może brać teraz psiukałem i nic. Chek dalej się zapala nie wiem spinam piny nic nie miga tak jak by chyba diagnostyki nie przeprowadzało bo chyba powinno coś mignąć?(dobre piny spinam)

https://forum.opel24.com/topic/71499-astra-f-16-8v-pomoc-w-diagnozie/page/2/#findComment-579222

Powinien mrugac check.Kumpla astra tez nie chciała przeprowadzac diagnostyki,nie wiem czemu.

No właśnie nie miga nie wiem czemu podobno jest jeszcze sposób z pedałem gazu i hamulca ale nie wiem jaki. W sumie nie boli mnie to tak bardzo auto jezdzi super aby świece i przewody możesz jakąś firme polecić?

A teraz kilka słów do szanownego Pana Admina

Nie wiem jak zmienić tytuł naprawdę jak bym wiedział to bym zmienił ale nie wiem na jaki, ten wydaje mi się dobry,

Chciałem otrzymać pomoc otrzymałem od kolegi mk5 za co serdecznie dziękuję(flaszkem bym wysłał),

Wydaje mi się że to Forum służy by pomagać osobą z problemami takimi jak ja,

Wiem że mój pierwszy post nie był najlepszy ale jak pisałem to był mój Pierwszy post a Pan Admin odpisał mi jak sfochowana nastolatka i zamknął temat, według mnie można było trochę inaczej to napisać biorąc pod uwagę ze to pierwszy temat był, no ale cóż,

Szanowny Panie Adminie zanim Pan komuś zwróci uwagę typy proszę się zapoznać z regulaminem forum to samemu proszę się zapoznać wiem ze Pana regulamin nie obowiązuje ale jest tam coś takiego 5.3. Nie pisz postów o bezsensownej i nic niewnoszącej treści. Wydaje mi sie ze jako Admin mógł mnie pan nakierować, pomóc, podpowiedzieć. Ponieważ po przeczytaniu tego co Szanowny Pan napisał zniechęciło mnie to do korzystania i pisania dalszych postów.

Chciał bym bardzo zmienić tytuł bo wiem że to pomoże innym użytkownika w wyszukaniu i rozwiązaniu swojego problemu ale nie potrafię ale Pan Admin przecież może, więc jak by to nie było dla Pana zbyt ciężkie i uciążliwe to poprosił bym o zmianę.

I ostatnie "widze ze nie dotarlo poprzednio co napisalem" to może se Pan do kolegi mówić ale nie do mnie trochę kultury!

Nie zapomnij zamknąć tematu żebym nie dostał odpowiedzi na moje pytanie.

https://forum.opel24.com/topic/71499-astra-f-16-8v-pomoc-w-diagnozie/page/2/#findComment-579311

tym sposobem podpadles

zamykam kolejny temat

miales zapoznac sie z regulaminem forum

masz to w nosie

to ja tez mam

jest jeszcze jeden punkt

ktory jakos komus umknal

§10. Administrator
10.1. Jako "forma" wyższa nie musi się stosować do regulaminu

p.s.

naucz sie edytowac posty

dzieci to potrafia

https://forum.opel24.com/topic/71499-astra-f-16-8v-pomoc-w-diagnozie/page/2/#findComment-579315

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności