Gość daniel18c Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam Tydzień temu zostałem użytkownikiem Opla Astry f 1.6 16v z instalacją gazową II generacji. Mam taki problem, że często przeważnie o poranku ciężko zapala samochód - odpala się, po czym gaśnie, później znów odpalam, trochę obroty się zwiększą, tak 800 i znów zgaśnie. Za którymś razem odpali, przęłącze na gaz przy obrotach, po czym one zostają na poziomie 2/2,5 tyś./min, spadną do około 900-100 i stoi. Następnie jak ruszam, wszystko jest okej, jadę, skręcam, redukcja biegu z 3 na 2 i w tym momencie podczas zakrętu z wciśniętym sprzęgłem po prostu mi gaśnie, czasem jak dodam gazu to złapie go, odpali w trakcie jazdy, strzeli gdzieś z boku, tak jakby filtr powietrza czy coś i normalna jazda. Tak wyglada mój problem. Jeszcze kwestia kontrolek gazu - jest ich 5, zatankowałem na full, przejechałem 150 km i świeciła się jedna przy oszczędnej jeździe - nie pali za dużo? z kalkulacji jakieś 20l/100 km.. Proszę o odpowiedź, jest to problematyczne.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/71983-opel-astra-16-16v-lpg-ci%C4%99%C5%BCkie-zapalanie-oraz-ga%C5%9Bnie-przy-zmianach-biegu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi