Gość kopys Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest mi w stanie pomóc w rozszyfrowaniu vin. A dokładniej kodu silnika. Chciałbym zmienić moją wysłużoną astrę G na J z silnikem 1.4 turbo , 140 km. Wyczytałem gdzieś, że silniki te występowały z normalną i wzmocnianą głowicą. Planuje montaż LPG do zakupionego auta.Rozkodowując vin na stornach internetowych , nie znalalałem nigdzie jakiejś pozycji POC/RPO.I tym samym nie natknąłem się nigdzie na oznacznie LUJ-KL7. które niby taki silnik powinnien posiadać. Może ktoś ma jakiś prgram żeby to sprawdzić ? nr.vin auta. W0LPE6ECXAG108218 Jeżeli ktoś mógłby mipomóc, byłbym bardzo wdzięczny. Chciałm jutro podjechać obejrzeć samochód   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72741-astra-j-14-turborozszyfrowanie-vin-pod-lpg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PrzemekG Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Może coś to Ci podpowie po lewej stronie jest coś o modelu silnika:: Decoding VIN code W0LPE6ECXAG108218Go to the selection of spare parts P10 ASTRA-J Info vehicule Model P10 ASTRA-J Model Code 0PE68 Made 19.06.2010 Type body E6 Motor A14NET The engine number 19UP1660 Transmission VIN Decoding W0L General Motors P Astra-J E6 E68 (5 Door Hatch) (Cosmo / SE/ Elite) E Active Manual belts, airbags, driver and passenger front, front seat side, Roof Side C A14NEL (LUJ&PL5) C A14NET (LUJ) X Check Digit A 2010 G Gliwice serial 108218 Options BLACK SEAT TRIM TRIM COLOUR DOOR PANEL BLACK MOULDING DOOR INTERIOR,LIQUID PALLADIUM/DARK MATRIX BLACK INTERIOR TRIM GLASS,TINTED FOR 40/60 SPLIT SEAT RESTRAINT SEAT BELT TENSIONER, FRT FOR SPORT SEATS POWER WINDOWS, EXPRESS UP/DOWN ELECTRICALLY OPERATED WINDOWS,REAR FOR SEAT WITH FOUR WAY MANUAL ADJUSTER FRONT SEAT,DRIVER,6 WAY MANUAL FOR MANUAL CUSHION EXTENSION CONTROL SEAT,MANUAL CUSHION EXTENSION,PASSENGER HEAD RESTRAINT,FRONT SEAT,ACTIVE CONTROL SEAT, POWER LUMBAR, DRIVER USED WITH CENTRE REAR HEAD RESTRAINT HUMIDITY SENSOR CONTROL SEAT, POWER LUMBAR, PASSENGER FOR ONE TOUCH WINDOW FOR DRIVER,PASSENGER,SIDE AND CURTAIN AIR BAG FLEXFLOOR COVER,ASSY.,LUGGAGE IMMOBILIZER,ELECTRIC,VARIANT 2 BREAKPOINT IDENT CONTROL MOULDING INSTRUMENT PANEL INTERIOR, JET BLACK TAIL GATE WIPER AND WASHER REAR WINDOW,DEMIST LAMP,ASSY,ROOF,WITH DUAL READING LAMP PASSENGER AIRBAG DISABLE SWITCH LAMP INTERIOR, AMBIENT, DOOR LAMP INTERIOR, AMBIENT, CONSOLE WIPER,FRONT,PULSE SYSTEM HEADLAMP WASHER CLIMATE CONTROL FOR GERMANY VISOR,SUN,WITH ILLUMINATED MIRROR HANDLE,ASSY.,OUTSIDE ARMREST REAR SEAT, STORAGE, LUGGAGE ACCESS FRONT FLOOR CONSOLE WITH SLIDING ARMREST FOR LIGHT SENSITIVE INTERIOR MIRROR HOUSING USED WITH MANUAL FOLDING MIRROR COVER POCKET,FRONT SEAT BACK,LH POCKET,FRONT SEAT BACK,RH TRIM SEAT CLOTH, LACE TRIM, LEATHER MONDIAL AXLE FINAL DRIVE 4.18 ELECTRONIC STABILITY PROGRAM EXTERIOR PAINT, SEE MODEL CATALOGUE FOREWORD PAINT CHART CHASSIS EQUIPMENT, FRONT STRUT ASSEMBLY REAR AXLE, TORSION BEAM AND WATT LINKAGE FOR USE WITH 15" BRAKE SYSTEM ELECTRIC PARK BRAKE CRUISE CONTROL BATTERY,50AH ALTERNATOR,100AMP FOR HEATED FRONT SEATS HILL-START ASSISTANT RECEPTACLE,ELECTRICAL ACCESSORY(12V) HEATER DUCT,REAR PASSENGER 2ND POSITION LEFT HAND DRIVE A14NET[LUJ] PETROL ENGINE FOR CHROME WINDOW SURROUND MOULDING USED WITH MANUAL TRANSMISSION M32 (WR) MANUAL TRANSMISSION WHEEL,ASSY.,STEERING,THREE SPOKES,LEATHER STEERING COLUMN, ADJUSTABLE, REACH AND RAKE EMISSION SYSTEM EEC 09 POWER STEERING, NON-VARIABLE RATIO, ELECTRIC REDUCED RACK TRAVEL WHEEL,ALUMINUM,7.5J X 18 LAMPS,TURN SIGNAL,AUXILARY FRONT FOGLAMP HEADLAMPS,XENON FOR REAR FOGLAMPS DIRECTIONAL HEADLAMPS (ADAPTIVE FORWARD LIGHTING) FOR INTELLIGENT HIGH BEAM LAMP INTERIOR,ROOF,REAR,COURTESY AND DUAL READING HEADLAMP LEVELLING,AUTOMATIC BRAKE LAMP,HIGH LEVEL,CENTER LAMP INTERIOR DELUXE FOR AUTOMATIC HEADLAMPS WITH TUNNEL DETECTION FOR RADIO EQUIPMENT AUXILIARY CONNECTOR HORN,FANFARE SPEEDOMETER,ASSY.,K.P.H SPEAKER,5 INFORMATION COMPUTER STEERING WHEEL, RADIO AND PHONE CONTROLS SENSOR,PARKING PILOT SYSTEM FOR MONOCHROMATIC DOT MATRIX DRIVER INFORMATION CENTRE GRAPHIC INFO - COLOUR SENSOR INDICATOR AUTOMATIC AIR RECIRCULATION SEAT BELT WARNING,LH SEAT BELT WARNING,RH LOCK CONTROL, STEERING COLUMN WITH WIRELESS INTERFACE,SHORT RANGE,VOICE REC ANTENNA DIVERSITY CD500 NAVI PANEL CENTRE INSTRUMENT,LIQUID PALLADIUM/DARK MATRIX VEHICLE STATEMENT - ECE ORGANIZATION EUROPE EQUIPMENT PROTECTION WAX,DELETE HOLDER,EYE GLASSES ISOLATOR BATTERY OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - COCKPIT OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - STEERING COLUMN OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - ROOF TRIM OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - FRONT HORIZONTIAL SUSPENSION OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - FRONT VERTICAL SUSPENSION OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - REAR SUSPENSION OPEL / VAUXHALL SPECIFICATION - TYRES AND WHEELS EQUIPMENT RECEIVING UNIT,GPS KIT,TYRE,TYRE REPAIR,INTEGRATED EQUIPMENT LOWERED SPORTS CHASSIS FOR 433 MHZ FREQUENCY REQUIRED WHEN SERVICE REMINDER DISPLAY FITTED   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72741-astra-j-14-turborozszyfrowanie-vin-pod-lpg/#findComment-594172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes08 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 oznaczenie KL7 jest oznaczeniem aut z fabryczną instalacją gazową .. a nie oznaczeniem wzmocnienia głowicy .. jeżeli dowiem się cos wiecej na temat głowicy to dam znac ..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72741-astra-j-14-turborozszyfrowanie-vin-pod-lpg/#findComment-594285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kopys Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Koledzy dziękuję za odpowiedz. Autko które chce kupić ma na liczniku 50 tys. chciałbym użytkować je na lpg, jako auto firmowe jakieś 30 miesięcy, do czasu pełnej amortyzacji w kosztach. Robiąc w tym czasie około 100 tys. przebiegu. Jak myślicie, czy w tym czasie mogą mnie spotkać poważniejsze kłopoty z tym silnikiem i lpg ?. Moja obecna Astra ma na liczniku ponad 415 tys. i jeździ , gdy kupiłem miała 175 tys. w tym czasie raz wymieniałem uszczelką przy głowicy, i hydrauliczne popychacze zaworów.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72741-astra-j-14-turborozszyfrowanie-vin-pod-lpg/#findComment-594289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes08 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 nie mam dostepu do aż tak wielkich przebiegów .. wszystko zalezy od eksploatacji auta i samego egzemplarza .. jeżeli chodzi o sam silnik 1.4 turbo to czesto wyskakuje problem z przepustnicą .. silnik ogólnie bardzo wrażliwy na wszelkie nieszczelności .. układu dolotowego i skrzyni korbowej. poza tym .. nie słyszałem o poważniejszych problemach. Znam kilka osób z oplami z tym silnikiem .. na razie sobie chwalą .. przebiegi od 30 do okołó 100kkm .. na gazie fabrycznym jednaosoba przejechała ok. 45kkm na razie bez żadnych problemów   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72741-astra-j-14-turborozszyfrowanie-vin-pod-lpg/#findComment-594291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi