Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem, a mianowicie jadę sobie z nieoryginalnym radiem w mojej astrze 2, w momencie gdy chcę podgłośnić, radio się wyłącza. Pomyślałem więc, że radio się spaliło. Podłączam oryginalne, włącza się normalnie lecz nie mogę wejść w opcję odblokowania. Jest tylko "Safe". Jeździłem tak przez pewien czas, gdyż szukałem innego radia, to do oryginalnego nie patrzyłem ani nic. Dzisiaj chciałem spróbować to "spalone" radio w innym aucie i odziwo działa. Podłączam do mojego, nie działa. Sprawdzam więc bezpiecznik F34, ok. Sprawdzam napięcie na kabelkach, jest ok. 10,80. tak więc w czym może być problem.

http://www.google.pl/search?q=tablica+bezpiecznik%C3%B3w+astra+2&tbm=isch&imgil=ZMhoGUNhTHkCyM%253A%253BPUchI7Kgkqs9bM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fforum.opel24.com%25252Ftopic%25252F45974-bezpieczniki-i-przekazniki-astra-g%25252F&source=iu&pf=m&fir=ZMhoGUNhTHkCyM%253A%252CPUchI7Kgkqs9bM%252C_&usg=__wFB9gmDG4BQGXu1ZB7Cl1GCd_cA%3D&biw=1280&bih=647&ved=0ahUKEwiKxOnK9pXLAhUnJJoKHdXGA60QyjcIJw&ei=nYfQVsqBPKfI6ATVjY_oCg#imgrc=ZMhoGUNhTHkCyM%3A

to teraz odpowiedz sobie na pytanie

jakie napiecie jest w instalacji auta

i sprawdz mase

dosc wazne

napiecia w kostce sa dwa

jedno stale drugie po stacyjce

10,8 wyskakuje mi na żółtym i czerwonym kabelku. Z akumulatora wychodzi 12 z groszami. Sprawdze jutro jakie jest na zapalniczce. A które idą pod stacyjkę, a które stałe? no chyba że masa nie łączy no ale kurde nigdzie nie było grzebane, i nagle przestało działać...

wylacz stacyjke to zobaczysz gdzie napiecie zniknelo

mase sprawdz jak napisalem wyzej

to tez jest potrzebne zeby radio dzialalo

to ze dzialalo nie znaczy ze sie nie spierdzielilo

podaj nowa mase

rozpiska ISO jest ogolnie dostepna na necie jak i na forum

o ile z tego co pamiętam bo też patrzyłem na masie nic nie pokakzuje. Jutro napisze dokładniej bo zaraz do roboty jade.

Mase sprawdziłem, dalej nic. Chyba że to nie jest związane z napięciem, bo tak to by się nie włączyło oryginalne radio do poziomu SAFE. A ono normalnie odpala za każdym razem jak włącze je. na zapłonie i bez.

Edytowane przez luki895

A możesz je odblokować ?

Włączasz zapłon > wyłączasz radio > włączasz ponownie trzymając przycisk AS . Po tym zabiegu powinna pojawić się możliwość wpisania kodu.

Jeśli nie to brak jednego plusa.

No właśnie nie mogę wpisać kodu. Zatrzymuje się na SAFE. Czyli pewnie brakuje od stacyjki. Ciekawe ile elektromechanik by za to wziął. Ewentualnie może samemu dam rady podłubać.

Ale w takim razie nieoryginalne radio powinno działać. 12v cały czas dostarcza na czerwonym i żółtym kabelku na wyłączonej stacyjce

Edytowane przez luki895