Gość opelastragproblem Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 A więc tak auto brało mi bańke oleju na 200km, z rury wydechowej dawał olejem myślałem że to jest powodem trybu awaryjnego. Zrobiłem remont silnika bo nie miałem wyjścia, zapłaciłem 1900zł, nowsze uszczelniacze, pierścienie, świece, planowanie głowicy itp no i olej już oki. Jednak problem pozostał, od razu po remoncie byl z rana tryb awaryjny tylko jak jest chłodniej i mokro , no i ciągle pojawiają się dwa błędy 1600 i 1550, przepustnica czyszczona, więc zostaje uszkodzone ECU. Aktualnie nie wiem czy dlatego ze cieplej przeszło mu , podczas jazdy nic nie wyświetla błędów, awaryjnego nie ma, jednak pewnie na zimniejsze dni znowu mu odwali. Zastanawiam się czy ktoś zna strone w necie czy coś gdzie można zobaczyć zmiany w sofcie ecu opla astry g? bo może warto zaaktualizować soft skoro wszystko jest oki oprócz tego odpalania na zimne i mokre dni... Nie faluje nic, nie gaśnie, ma moc, jak się nagrzeje też jest oki. Dlatego chciałem zobaczyć jakiś changelog w softach do ecu tego opla. A jeśli to by nic nie dało to tylko regeneracja jego.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/75435-opel-astra-problemy-z-odpalaniem/page/2/#findComment-635878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi