Gość stotek Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam wszystkich. Dopiero zaczynam przygodę na tym forum. Chcę się dołączyć do tematu. Zakupiłem opla Vivaro 2007r. Autko miało juz zamontowane radio 2DIN GMS6818. Kierownica ma zamontowane przyciski do sterowania, jednak nie sterowały one radiem. Rozebrałem wsyzstko i widzę że na kostce ten oryginalnej nie ma w ogóle pinów od sterowania. Zdjąłem poduszkę i widze ze z kierownicy wychodzą 4 przewody z taśmy. Nie wiem jak ta wiązka dalej leci, ale do radia przychodzą tylko standardowe kable (+, -, głośniki i Can L, Can H. Czy jest możliwe ze tu też kierownica była wymieniana? Choć wątpię bo wiązka jest przystosowana do tych przycisków tylko przy otworze na radio już nie moge ich znaleźć. Nawiasem pomierzyłem kostkę i przewody sterujące to ten czerwo-zielony i czarno-biały   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/76318-niedzia%C5%82aj%C4%85ce-sterowanie-radia-z-kierownicy/page/2/#findComment-723212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi