Skocz do zawartości

Wtryski/Wtrzyskiwacze Denso Astra J A17DTS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Micchalek

Witam serdecznie,

Na wstępie dodam, że przeczytałem tematy związane z wtryskami do Merivy oraz do Corsy. Wiele z nich się dowiedziałem etc.

Mam jednak bardziej specyficzną sprawę, ponieważ wtryskiwacze w dni dzisiejszym wróciłem ze "sprawdzania". Serwisant dzwoniąc do mnie twierdził, że nie mają programu dedykowanego dla tych konkretnie wtryskiwaczy, ale mają dla modeli niższych też do silnika 1.7.

Generalnie telefonicznie powiedział mi, dawki są zawyżone, ale równe ( może to wynikać z większej mocy pojazdu - u mnie moc jest wyższa więc by się zgadzało ), dodatkowo z wtrysków się nie leje.

Serwisant stwierdził, że profilaktycznie mogę sobie wymienić końcówki po 450zł/sztuka, ale generalnie stwierdził że wtryski są dobre.

Ogólnie wtryski oddałem do sprawdzania do serwisu bosh gdzie mają informację, że sprawdzają również wtryski DENSO. Sprawdzając na stronie denso polska, dokładnie tu serwis jest wyświetlony: http://www.denso-am.pl/gdzie-kupic/?category=diagnosticsrepairnetwork&country=poland

Co do wtrysków, oddawałem je ponieważ miałem awarie samochodu, przy której wymieniam silnik. Wypalony został fragment głowicy a także na bloku silnika wydrążył się niewielki rowek łączący jeden otwór tłoka z drugi. Wtryski mają przebieg 120 tysięcy.

Na ile mogę wierzyć, że te informację z ich serwisu są prawdziwe?

Co mogło by być przyczyną poza wtryskami do wypalenia głowicy i bloku silnika?

Jak jeszcze powinienem je zweryfikować/gdzie się ewentualnie z nimi udać?

https://forum.opel24.com/topic/76918-wtryskiwtrzyskiwacze-denso-astra-j-a17dts/

Gość Micchalek

Kiepski chiptuning mógł spowodować takie problemy...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Nie było żadnego tuningu.

Dodam, że w serwisie twierdzą, ze skoro nie leją wtryski i parametry są w normie to całą winę ponosi uszczelka pod głowicą.

Tak czy inaczej poniżej prezentuje to co od nich dostałem. Każdy wtrysk ma chyba 4 parametry testowe. Proszę o ocenę czy to może być wiarygodne?

EPS 200

Bez_nazwy_1.jpg

Edytowane przez Micchalek

https://forum.opel24.com/topic/76918-wtryskiwtrzyskiwacze-denso-astra-j-a17dts/#findComment-640002