Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wymianą żarówki postojowej w corsie c po lewej stronie. Ma ktoś jakiś sposób na dostanie się tam ? Jak można tak zaprojektować dojście do żarówki ? Jeśli jutro sie z tym nie uporam to pozostaje wizyta u elektryka...

https://forum.opel24.com/topic/77618-wymiana-%C5%BCar%C3%B3wki-postojowej-po-lewej-stronie-w-corsie-c/

blowek prosze cie

wysil sie troche

niestety w wielu autach trzeba wyjac lampe

czemu tak ??

bo projektanci mieli w D klientow

teraz maja zakaz takich projektow

@Kacper u mnie te dojście wygląda chyba inaczej. Mimo wszystko dzięki za filmik. Jutro postaram się jakoś do tego dobrać. Może lusterko coś pomoże :)

Może wyglądać inaczej jeśli masz soczewki a nie zwykłe lampy - wtedy postojówka jest pod deklem od strony błotnika.

W każdym razie w standardowych lampach CC to prosta sprawa i zawsze wyjmowałem bez większych problemów wszystkie żarówki. Obeszło się bez demontowania reflektora.

Może wyglądać inaczej jeśli masz soczewki a nie zwykłe lampy - wtedy postojówka jest pod deklem od strony błotnika.

W każdym razie w standardowych lampach CC to prosta sprawa i zawsze wyjmowałem bez większych problemów wszystkie żarówki. Obeszło się bez demontowania reflektora.

O właśnie. Mam soczewki i układ taki jak napisałeś. Ten dekiel od postojówek jest tak upchany, że jest problem z odkręceniem. Jutro spróbuję jeszcze raz i zrobię zdjęcia, aby było wiadomo o czym mowa.

@bad czyli najlepsza opcja to udać się do elektryka ? ;/ Wątpię, że uda mi się wymienić tą żarówkę. Wiesz może ile biorą za takie duperele elektrycy ?

No wiem, ale jak zacznę coś ściągać to za chwilę jeszcze urwę i zrobią się koszty. Zobaczę jutro jaką będę miał cierpliwość do tego. Jeśli się z tym uporam to chyba pomyślę o LEDach na światła dzienne. Skoro w Corsach lubią się przepalać żarówki to może da się to jakoś obejść. Jak na razie to trzecia przepalona w ciągu 11 miesięcy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności