Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariusz_760301

U mnie nie ma żadnych "dziur"...

Patrząc na Twoje zdjęcia zastanawiam się czy nie masz amerykańskiej wersji http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/shocking.gif reflektorów - powinna być różnica między prawym a lewym (asymetria prawego - doświetlająca pobocze)

Poza tym masz strasznie nierównomierny snop światła (powinien być jak nożem odciął) - sprawdź czy aby na pewno masz założone reflektory z homologacją....

Czasem tez nieumiejętne czyszczenie odbłyśników (lub ich zabrudzenie) może doprowadzić do takich anomalii. Spróbuj rozebrać reflektor i przeczyścić odbłyśniki (najlepiej wodą destylowaną z kroplą płynu do mycia naczyń - i nie wolno szorować!!)

P.S Sprawdź czy czasem ktoś wcześniej nie kleił zamocowań żarówek (mocowana żarówka musi być dokładnie w pozycji)

Pozdrawiam.

Witam.

Ja ma Astrę G z '98 sprowadzoną z Niemiec i też tak mam - lampy chyba oryginalne.

Ale co ciekawsze ojciec kupił Astrę G w 2003 roku (salonowa, nówka z Gliwic) i pierwsza rzecz jaka nas bardzo zdziwiła pierwszego dnia podjazd wieczorem pod garaż i efekt lewej lampy tak jak u niektórych z Was, z dziurą.

Bardzo ciekawa sprawa.

Pzdr Marek

Gość smalcerz

te typy wychodzi na to ze tak maja.a co z kloszami?u mnie sa zżólkniete i porysowane[98r],czy ktos slyszal jakis sposob nato? http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/idea.gif

U mnie nie ma żadnych "dziur"...

Patrząc na Twoje zdjęcia zastanawiam się czy nie masz amerykańskiej wersji http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/shocking.gif reflektorów - powinna być różnica między prawym a lewym (asymetria prawego - doświetlająca pobocze)

Poza tym masz strasznie nierównomierny snop światła (powinien być jak nożem odciął) - sprawdź czy aby na pewno masz założone reflektory z homologacją....

Czasem tez nieumiejętne czyszczenie odbłyśników (lub ich zabrudzenie) może doprowadzić do takich anomalii. Spróbuj rozebrać reflektor i przeczyścić odbłyśniki (najlepiej wodą destylowaną z kroplą płynu do mycia naczyń - i nie wolno szorować!!)

P.S Sprawdź czy czasem ktoś wcześniej nie kleił zamocowań żarówek (mocowana żarówka musi być dokładnie w pozycji)

Pozdrawiam.

Auto jest krajowe salonowe. Jestem pewien przeszłości samochodu, nic nie było robione w tym autku, dosłownie nic, odbłyśniki są czyste.

Dodatkowo znajomy ma taką Astrę z 98 roku i też ma tak samo, trochę mniejsze, więc to raczej nie sprawa starzenia kloszy, czy ich zabrudzeń.

Zatem podsumowanie po tych postach nasuwa się takie, że Ten Typ Tak Ma.

Gość Anonymous

U mnie jst tak samo a lampy sa oryginalne ale na drodze wcale to nie przeszkadza :D zmieniłem zarówki na philips power 80% więcej światła :D i jest extra widoczność ???

Witam, miałem taki efekt przy złej żarówce, zamiast h7 wstawiono mi h1.

Na pierwszy żut oka żarówki nie różnią się wcale, ale jest różnica po założeniu żarnik jest na dole lub u góry zależy od żarówki.

Sprawdź czy na pewno masz odpowiednią żarówkę.

A jeśli chodzi o klosz to mi się wydaje że wszystko jest z nim ok, a przerwa po środku jest minimalna.

Pozdrawiam

Gość Mariusz_760301

Sprawdziłem i TTTM u mnie tez jest ta dziura ale na drodze (z większej odległości) jej nie widać....

A co do poprawy oświetlenia to polecam Phillipsy +50%.

Pozdrawiam.

Gość Anonymous

w moim odczuciu najważniejsze jest prawidłowe ustawienie świateł. to że z bliska widać dziurę nie oznacza że będzie ją widać na drodze.

pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

hmmm mam ten sam problem lampy oryginał hella a jest dziura teraz założyłem żarniki xenonowe i dalej problem jest natomiast w służbowej asterce niema takiego problemu obydwa reflektory świecą identycznie , wydaje mi sie że jest to kwesta odpowiedniego założenia żarówki muszę to dokładnie sprawdzić po prostu włączyć światła mijania i kręcić tyłem żarówki w lampie i możliwe że efekty będą .