Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif

Kupiłem niedawno Astre z 94 r. 3dzrzwiowy checzbek :arrow:

Mam problem z otwieraniem maski a mianowicie muszę bardzo daleko pociągnać za wajche żeby odskoczyła mi maska. Brat miał wcześniej astre i tak nie było w niej. Zastanawiam czy da się ją naciągnąć, jak tak to w jaki sposób http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif

Mam również problem z radiem podłączylem juz nawet 2 i niemam ani radia ani kasety czy CD tzn niemam głosu a radio chodzi. głośniki fabryczne są zamontowane.

W autku mam też małą wilgoć spowodowaną niedomykającą się szybą kierowcy. To znaczy zamknąć się zamyka ale po chwili przy słupku opada okolo 5mm poniżej górnej uszczeli. Jak to można wyregulować.

Mam jeszcze pare bolączek mojego autka :o ale to to największe.

Proszę po pomoc

Mam problem z otwieraniem maski a mianowicie muszę bardzo daleko pociągnać za wajche żeby odskoczyła mi maska. Brat miał wcześniej astre i tak nie było w niej. Zastanawiam czy da się ją naciągnąć, jak tak to w jaki sposób http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif

Jak otworzysz maskę i popatrzysz na pancerz linki przy zamku, to zobaczysz taką blaszkę zamocowaną na wkręt krzyżakowy. Popuść go, naciągnij linkę i dokręć. Powinno pomóc na 100%.

Gość Anonymous

zobacz kosteke ktora wchodzi w radio - moze masz inaczej kable podpiete i dlatego nie masz glosu

a co do szyby to zdejmij tapicerke z dzwi i zobacz jak sie ma podnosnik- moze linka sie poluzowala

Gość Anonymous

Witam :D posiedziełem w sobote troche przy autku i podłubałem w nim :)

Dziekuje za podpowiedz z linką :) miałem juz rozebrany cały gril zeby dostac sie do zamka nawet i poluzniałem ta śróbke ale nie wpadlem na pomysł przesunięcia pancerzyka :) działa juz na 100% otwiera od samego początku ruszenia rączką :)

Rozebrałem boczek od kierowcy zeby powalczyc z aą szybą znalazłem tam 2 śróby od prowadnicy szyby pokręciłem i juz szyba nie opada :) ale mam inny problem :D:(:D poprzedni właściciel byl chyba jakiś nierozgarniety i przy górnej lini obicia niemam zadnego uchwytu na zatrzasku :D:( tak samo mam z czoczkiem pasarzera sciagał na hama i mi troche odstają od szyby gdzie moge kupić nowe boczki ????

Głośniki już podłączyłem ale wydaje mi się ze jest coś nie tak z kością bo jak radio się włączy topo chwili sie wyłancza i spowrotem włancza jakby któwych kabel był przetarty, myślałem o zmianie całej wiąski kabli do radia co wy na to ?? opłaca sie ??

Jak mozna wyciągnać zamek z dzwi pasarzera bo nie moge ich otworzyc ani zamknąc za pomocą kluczyka, a jak miałem boczek ściągniety to widzałem że popychacz od wkładki zamka latał jak gupi bo był urwany przy zamku no i byl zalepiony taśmą izolacyjną widać że poprzedni właściciel niechciał wyciągnąć popychacza żeby wstawić nowy to sklejił taśmą

to jak narazie 2 moje bolączki :)

te radio i zamek :) ale znająć życie coś jeszcze się znajdzie np szyber dach bo go jeszcze nie ruszałem :)

Pozdrawiam Bartek