Skocz do zawartości

spalanie LPG

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trasa z klimą z dzieckiem bez załadunku 8L /100km

Trasa bez klimy z dzieckiem bez załadunku 8L /100km

V= 90-110km/h

ps. Mniej już nie wyciagne, mi sie wydaje że przy II generacji, gazu powinien palić 1-2 litrów więcej niż benz. a mi bez palił 6,5lw trasie :lol:

[ Dodano: Czw Sie 27, 2009 09:59 ]

Witam.

Kolejna próba.

70% trasa (2 osoby bez załadunku i bez klimy), 30% miasto (z klimą) =8,7l/100km

ps. piszcie swoje notatki?:P!

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

hej. Własnie wróciłem z nad morza i byłem mile zaskoczony spalaniem :wesoly: pierwsze tankowanie 5.6 litra i pod korek zalany, nastepnie po 2 tankowaniu 6.9 i po 3 6.3 co daje srednia 6.2 litra, az samo nei moglem uwierzyc :mrgreen: dodam ze 2 i 3 tankowanie było nie tylko trasa ale tez troche miasta i ruchu wahadłowego.

• 2 tygodnie później...

Jeżdziłem astrą 1,6 8v kombi i to było bardzo oszczędne autko,faktycznie i gazu i beny paliło max około 8 litrów/100 km.Szkoda było sprzedawać bo silnik byl zdrowy tylko buda miała rzucone 10 kg szpachli przeze mnie :?: Ach ta ruda :)

• 2 tygodnie później...
Gość golden2912

trasa zakopane - krakow 100km

predkosc 90-110km/h

zatankowane shell zakopianska krakow: 6,23l gazu :wesoly:

czy to jest mozliwe ?

dodam ze na trasie z krakowa do zakopanego czyli ten sam odcinek tylko w zasadzie "pod gore" spalanie wyszlo 10litrow gazu

instalacja drugiej generacji

aha dodam ze instalacja na dzien dzisiejszy ma 4 dni

• 3 miesiące temu...
Gość Anonymous

Witam ja posiadam asterke 92 z silnikiem c14nz i instalacją bingo M

znalazłem w necie programy które sterują instalacjami gazowymi i oczywiście jak i interfejs

z allegro za około 80 zł teraz co około 10 tyś kilometrów zmieniam filtr i oczywiście go podpinam i lukam czy się coś nie dzieje oczywiście moge ustawić mieszankę ubogą jak i bogatą

więc ustawienie tego gazu daje wiele zauważyłem ze asterkę moge zamknąć w 8 litrach lpg i nawet troszkę mniej jak i więcej ")

pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Gość Anonymous

Mam astrę II kombi 99r 2.0 16v benzyna (136km x20xev). 2 tygodnie temu założyłem sekwencję (parownik tomasetto, sterownik stag). Jazda mieszana - miasto + 3 trasy po 45 w 1. stronę 10l gazu/100km. Jazda autostradą z prędkością 140-180km/h spaliła 12,5l gazu na 100km.

golden2912-Mam Astrę II 1,4 16V z 2001r instalacja LPG II generacji dopiero 5-ty miesiąc,na początku głupiała mi na LPG ale po wymianie filtrów , świec i regulacji spala mi 6l/100 B) w cyklu miejskim. Jeżdżę raczej krótkie trasy ( do pracy i z powrotem ). Mam ten komfort że jak wystartuje u siebie z pod świateł to zazwyczaj mam "zielone" do samej mety, nie stoję w korkach :)