Gość Anonymous Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam Trasa z klimą z dzieckiem bez załadunku 8L /100km Trasa bez klimy z dzieckiem bez załadunku 8L /100km V= 90-110km/h ps. Mniej już nie wyciagne, mi sie wydaje że przy II generacji, gazu powinien palić 1-2 litrów więcej niż benz. a mi bez palił 6,5lw trasie [ Dodano: Czw Sie 27, 2009 09:59 ] Witam. Kolejna próba. 70% trasa (2 osoby bez załadunku i bez klimy), 30% miasto (z klimą) =8,7l/100km ps. piszcie swoje notatki?!   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogerek01 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 hej. Własnie wróciłem z nad morza i byłem mile zaskoczony spalaniem pierwsze tankowanie 5.6 litra i pod korek zalany, nastepnie po 2 tankowaniu 6.9 i po 3 6.3 co daje srednia 6.2 litra, az samo nei moglem uwierzyc dodam ze 2 i 3 tankowanie było nie tylko trasa ale tez troche miasta i ruchu wahadłowego.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam ponownie 30% trasa 70% miasto wynik: 10,5l/100km   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jeżdziłem astrą 1,6 8v kombi i to było bardzo oszczędne autko,faktycznie i gazu i beny paliło max około 8 litrów/100 km.Szkoda było sprzedawać bo silnik byl zdrowy tylko buda miała rzucone 10 kg szpachli przeze mnie Ach ta ruda   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staly Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ja astrolota tankuję za 50 zeta tj ok 27 litr gazu i robię od 270 do 320 km bez tankowania. Styl jazdy wiele robi. Trasy jeżdżę mieszane.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość golden2912 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 trasa zakopane - krakow 100km predkosc 90-110km/h zatankowane shell zakopianska krakow: 6,23l gazu czy to jest mozliwe ? dodam ze na trasie z krakowa do zakopanego czyli ten sam odcinek tylko w zasadzie "pod gore" spalanie wyszlo 10litrow gazu instalacja drugiej generacji aha dodam ze instalacja na dzien dzisiejszy ma 4 dni   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam ja posiadam asterke 92 z silnikiem c14nz i instalacją bingo M znalazłem w necie programy które sterują instalacjami gazowymi i oczywiście jak i interfejs z allegro za około 80 zł teraz co około 10 tyś kilometrów zmieniam filtr i oczywiście go podpinam i lukam czy się coś nie dzieje oczywiście moge ustawić mieszankę ubogą jak i bogatą więc ustawienie tego gazu daje wiele zauważyłem ze asterkę moge zamknąć w 8 litrach lpg i nawet troszkę mniej jak i więcej ") pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam ja mam astre c16zn bodajrze i spalanie w celku mieszanym dokladnie 9,32 trasa 8 miasto 10 wiecej nie powinno brać   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Mam astrę II kombi 99r 2.0 16v benzyna (136km x20xev). 2 tygodnie temu założyłem sekwencję (parownik tomasetto, sterownik stag). Jazda mieszana - miasto + 3 trasy po 45 w 1. stronę 10l gazu/100km. Jazda autostradą z prędkością 140-180km/h spaliła 12,5l gazu na 100km.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Siska Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 golden2912-Mam Astrę II 1,4 16V z 2001r instalacja LPG II generacji dopiero 5-ty miesiąc,na początku głupiała mi na LPG ale po wymianie filtrów , świec i regulacji spala mi 6l/100 w cyklu miejskim. Jeżdżę raczej krótkie trasy ( do pracy i z powrotem ). Mam ten komfort że jak wystartuje u siebie z pod świateł to zazwyczaj mam "zielone" do samej mety, nie stoję w korkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi