Gość Bradley Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 VALDEE, niekoniecznie. Gdyby tak bylo to po co liczyc objetosc ukladu wydechowego skoro mozna wszystko wyrzucic az do kolektora wydechowego(pomijam tutaj normy halasu przekroczone ponad 10x). Najlepiej byloby wstawic w miejsce katalizatora tlumik przelotowy. Z katem samochod moze zamulac bo po 100kkm kat najczesciej jest juz w stanie agonalnym i caly wklad wykrusza sie, wiec go zapycha, a pozniej ten syf wlatuje do tlumika srodkowego i jego tez zapycha. Wstawiasz rurke albo strumiennice i czujesz przyplyw mocy - tak naprawde autosugestia poniewaz przedtem uklad wydechowy byl zapchany. Sam mam rurke w Kadziu bo wtedy nikt nie myslal o spelnianiu jakichkolwiek norm, a tymbardziej Euro1/2/3/4 a dla diesli te normy sa baaaardzo restrykcyjne co widac teraz w duzych miastach Niemieckich (Berlin, Kolonia) Najlepiej byloby zrobic caly wydech na przelotowce, moze 2``?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/8052-kontrukcja-turbopr%C4%99%C5%BCarki-d/page/3/#findComment-288069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Najlepiej byloby zrobic caly wydech na przelotowce No ja tak właśnie mam Z kata wydłubane bebechy (puszka zostawiona dla niepoznaki), środkowy wycięty (wspawana zwykła rura), końcowy oryginał zamieniony na przelotowego ultera. A jak cicho było tak jest nadal no może lekko dźwięk się zmienił, a i wcale mi nie kopci chyba że przycisnę to widzę chmurkę w lusterku, ostatnio dałem braciakowi auto żeby przycisnął i jadąc za nim stwierdziłem że wcale nie ma tragedii jak na pełen przelot.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/8052-kontrukcja-turbopr%C4%99%C5%BCarki-d/page/3/#findComment-288066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi