Gość RAziello1900 Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Witajcie Mam taki oto grubszy problem autem. Zakupiłem dwa miesiące temu Opla Signum 2.8 ’06. Auto oczywiście stan idealny bez śladów użytkowania przebieg poniżej 200kkm, import Szwajcaria od pierwszego właściciela, do końca serwisowany, pitu pitu, itd. itp.… .i jak to często u nas bywa zostałem oszukany przy zakupie. Samochód, który na pierwszy rzut oka wydaje się być w stanie idealnym ma skrzętnie zatuszowany jakiś poważny problem silnikowy. Dlaczego mówię jakiś, a twierdzę, że poważny? – otóż ktoś dołożył sporo starań, aby ten problem silnikowy ukryć przed kupującym ( niestety w tej roli ja). Tak wiec mam tu wygaszoną lampę serwisową, bypass czujnika położenia łańcucha rozrządu i upgrade, który sprawia, że komputer rejestruje błędy, ale natychmiast sam je kasuje. Co jeszcze jest tu od###ane nie wiem – póki, co diagnoza na tym się zatrzymała, auto stoi w garażu i czeka na dalszy rozwój sprawy. Objawy to w skrócie brak zapłonu na jednym z cylindrów po dobrym wygrzaniu (V5). Sprawa na 99% znajdzie swój finał w sądzie, ale potrzebuje też dodatkowej alternatywnej opcji ratunkowej w postaci odpowiedniego serwisu/mechanika. Stąd też moja prośba do Was. Czy znacie jakiegoś fachowca godnego polecenia z Łodzi i okolic? Chodzi tutaj o magika, który silnik 2.8 V6T zna jak własną kieszeń i wszystkie cuda już w nim przerabiał. Potrzebna tu będzie nie tylko wiedza jak go naprawić, ale też umiejętność przejścia przez wszystkie pułapki, jakie handlarz zastawił… Z góry dzięki za jakieś kontakty   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/81660-mechanik-magik-poszukiwany-28-v6t-z28nel-%E2%80%93-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-i-okolice/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAGTRONIX Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Kolego pytań odnośnie twojego autka mam naprawdę sporo Ale może jeśli mieszkasz w łodzi to podjechał byś do mnie Żeby wstępnie ocenić sytuacje Albo dzwoń Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Października 2017 przez MAGTRONIX   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/81660-mechanik-magik-poszukiwany-28-v6t-z28nel-%E2%80%93-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-i-okolice/#findComment-678764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi