Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam.

W związku z mankamentem parowania szyb (w wielu Astrach powszechne) zamierzam wymienić filtr przeciwpyłkowy, gdyż ten nie był wymieniany od paru lat (a użytkownikiem swojej Astry jestem od stosunkowo niewielkiego czasu).

Niestety - plastik pod którym znajduje się filtr przeciwpyłkowy jest popękany i w czasie deszczu dostaje się tam woda - filtr namaka i szyby się zaparowują, a użycie nawiewu na przednią szybę mija się z celem, bo najpierw musi być wydmuchana z niego woda, która w czasie deszczu cały czas tam napływa, więc cykl się zamyka i szyby zaparowane non stop.

Szukałem właśnie tej części (pokrywy plastikowej pod którą jest filtr przeciwypyłkowy) na allegro i w jakimś sklepie internetowym z częściami opla, ale nieznalazłem - prawdopodobnie dlatego, że nie wiem jak to się nazywa lub w jakich kategoriach tego szukać.

Chodzi dokładnie o tę część:

Dołączona grafika

Zdjęcie nie ja robiłem, tylko zaczerpnęłem z artykułu nt. odparowywania Astry.

Więc proszę o pomoc.

Jak się nazywa ta część, gdzie kupić i ile mnie to wyniesie.

Pozdrawiam

tufit

Gość Anonymous

to nie ma nic wspólnego, te pęknięcie jest przy lewym błotniku, a filtr jest po środku auta. wymień tylko filtr to powinno pomóc, u mnie też szyby parowały jak wściekłe, a po wymianie filtra jak ręką odjął

Gość Anonymous

ale jak tam masz pekniecia to woda splywa na dolna czesc podszybia, a stad dalej prosto na filtr. ja zakleilem boki podszybia tasma, podwijajac ja do samych krawedzi, zeby woda nie mogla sie dostac pod tasme. teraz woda na bokach podszybia splywa z szyby na tasma, a po niej do odplywow wody na podszybiu.

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous

sprzedawcy na gieldzie wytłumaczysz to jako "pokrywa do odprowadzania wody"... ale jak sie to nazywa....;)?