Gość kamil198425 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam. Jakiś czas temu padła mi turbina w mojej zafirze. Auto ma przejechanie jakieś 198 tyś km Okazało się że zakochał się całkowicie filterek na rurce smarujacej turbo. Wymieniłem turbine wypłukalem silnik i założyłem smarowanie turbiny bez tego filterka. Jak narazie zrobiłem autem 200 km i jak narazie wszystko działa. Mało tego nie ma już tego klekotu łańcuszka rozrządu podczas pierwszych kilkunastu sekundach pracy silnika. Teraz po odpaleniu silnika nic nie słychać.tak jak powinno być. Podoba mi się to bardzo. Nie wiem czy miało to jakiś wpływ że wrzuciłem to sitko czy płukania silnika zadziałała. Dziwna na sprawa.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/85155-zafira-16-cdti-filterek-smarowania-turbiny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi