Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witam

Szukalem ale nic nie zlanazlem wiec pisze. Mamproblem z podsufitka. Przy raczkach z prawej strony mam wilgotna podsufitke. Rurki odprowadzajace ode z szyberdachu sa sprawne (tzn leci przez nie woda bo jak nalalem wody w garazu to bylo mokro pod autem). Czy kots mial z Was taki problem? Jak zdjec podsufitke?

z gory dziekuje za pomoc

https://forum.opel24.com/topic/8627-podsufitka-astra-f/

no troche jest roboty

nie napisales co to za typ nadwozia - ale w kombi robi sie to tak:

1. odpiac aku - nie ze jakis blad bedzie czy cos tylko ze jak bedziezs mial caly czas otwarte drzwi to go zajedziesz swiecacymi sie lampkami

2. oslony slupkow przednich po srobce przykrytej zaslepka i 2 kolki - deliktnie ciagniesz do siebie

3. wspomniane przez ciebie raczki - kazda na 2 sroby i kolki do wciskania - troche ciezka wychodza i czasami zdarza sie ze te kolki sie ulamia - ale to nie problem bo to tylko kolki centrujace/naprowadzajace a trzyma sie to i tak na srobach

4. sciagaszoslony mocowania przednich pasow i je odkrecasz (pasy)

5. sciagasz uszczelki drzwi

6. (dla kombi i HB - nie wiem jak to wyglada w sedanie ) - odkrecasz tylne pasy (patrz 4.)

7. odkrecasz prowadzenia rolety (nie ma w HB)

8. sciagasz uszczelka klapy

9. siagasz gorna listwa (trzyma sie tylko na zatrzaskach) - czyli z wyczuciem do siebie

10. sciagacz boczki (gorna czesc) 1 sroba pokaze ci sie jak odkrecisz pasy druga jest przy samej podsufitce (pod zaslepka)

teraz podsufitka powinna byc luzna

spotkalem sie tez z tym ze jest ona na srodku przyklejona - nie wiem jak bedzie u ciebie bo ja mam szyberdach i tam to troche inaczej bylo i ona po tym wzsystkim wlasciwie opadla

PRZERWA NA BORWARKA

obczajasz gdzie cieknie woda i probujesz uszczelnic

jak bys mial jeszcze jakis prblem to pisz

https://forum.opel24.com/topic/8627-podsufitka-astra-f/#findComment-283125

Gość Anonymous

dzieki Arek mam sedana. Widze ze to strasznie duzo roboty i chyba wiecej musi byc tych przerw (ale podobaja mi sie najbardziej :wesoly: ). Tez mam szyberdach. Postaram sie to zrobic jak sie troche ociepli. To w sumie nie cieknie tylko jest wilgotne. Troche "wieksze" pocenie. Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/8627-podsufitka-astra-f/#findComment-282811