Gość Sagan07 Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Samochód (Astra J Sedan B14NET 6MT) mam od nowości i praktycznie od nowości mam delikatne stukanie na postoju pochodzące z okolic skrzyni biegów. Na otwartym terenie jest ono słyszalne po ukucnięciu i przystawieniu głowy bliżej lewego koła, niekoniecznie dźwięk ten można usłyszeć stojąc wyprostowanym przy lewym kole (ja wiedząc, że ten dźwięk występuje słyszę go - osoba postronna niekoniecznie to usłyszy). Dźwięk jest doskonale słyszalny po otwarciu drzwi kierowcy we wnętrzu auta po zaparkowaniu w garażu podziemnym. Cichnie po wciśnięciu sprzęgła. Jest to mój pierwszy samochód benzynowy z kołem dwumasowym i zastanawia mnie to, czy to klikanie jest normalnym dźwiękiem pracy na postoju koła dwumasowego lub skrzyni biegów. Dźwięk z klimatyzacją wyłączoną: Dźwięk z klimatyzacją włączoną: Edytowane 8 Maja 2019 przez Sagan07   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/86364-astra-j-b14net-d%C5%BAwi%C4%99k-z-okolic-skrzyni-bieg%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi