Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witajcie.

pare dni temu kupilem sobie corse 1.4i i nie dzialaja mi te swiatelka.Moze swiatla biegu wstecznego nie maja nic wspolnego z oswietleniem schowka i bagaznika i podswietleniem pokretel wentylatora ale mi to nie daje spokoju. Probowalem znalezc w tematach, ale wiadomo, moze i tak byc pod nosem a nie znajdzie sie , i dlatego zalozylem nowy temat.Prosze o porade,moze to bezpieczniki?

https://forum.opel24.com/topic/8660-swiat%C5%82o-wsteczne-i-oswietlenie-pokr%C4%99te%C5%82schowka-i-baga%C5%BCnika/

Gość Anonymous

jesli chodzi o podswietlanie panelu centralnego to napewno spalily sie zarowki standard w oplu, pomocny link : http://corsa.dhs.org/form_ArticleShow.aspx?task=form_ArticleShow.aspx&aid=2

co do podswietlania schowka to proponuje zdemontowac schowek i zobaczyc czy czasem nie stopil sie wlacznik, u mnie jak zostawilem zbyt dlugo otwarty schowek to zarowka tak sie nagrzala ze sie wszystko stopilo.

co do podswietlania bagarznika to pewnie ukruszyl sie przewod miedzy klapa bagarznika a reszta auta.

co do wstecznego to najpierw proponuje sprawdzic bezpiecznik , a pozniej zewrzec na krotko czujnik od wstecznego.

Gość Anonymous

Beny22 dzieki za 100% odpowiedz na moje go posta.Zwarlem czujnik wstecznego biegu, zarowki zaswiecily. Wiem juz ze to czujnik jest wadliwy.Ciezko mi bylo bez ksiazki ale odnalazlem go.Co do oswietlenia panelu faktycznie zarowki spalone, wymienie je sam tylko dzieki linkowi ktory wstawiles.Faktycznie przewod klapa bagaznika-reszta wozu ukruszony. Nie no , to jakies proroctwo chyba bylo, ale sie sprawdzilo.Dziekuje. :D

Gość Anonymous

oswietlenie schowka tez opisalem- proponuje wymontowac wlacznik z lampka i zobaczyc czy czasem sie cos nie stopilo.

Gość Anonymous

witam.

Nie udalo mi sie na razie zrobic swiatla bagaznika, sprawdzilem przewod-jest tylko popekany nie urwany, mniejsza z nim.Wykrecilem czujnik wstecznego biegu i tylko go przeciscilem , po wkreceniu dziala swiatlo wsteczne.W schowku byla tylko zagieta blaszka ktora mogla sie podtopic w plastiku i zrobic mala przerwe w obwodzie , dalem rade , naprawilem. Wiadomo to tematy niekonczace sie sa. Znow dzis cos znalazlem ze nie dziala, konkretnie nie zalacza mi sie wentylator chlodnicy. Temperatora przekracza 2 kreski ponad 90 st i nie zalacza wentylatora, pomozecie ? Dziekuje za tamte porady :D

Gość Anonymous

ja tez tak mam mi wentylator zalacza sie jak wskazowka jest miedzy ta pierwsza a druga kreska po 90 stopniach. Jest to ok 96stopni , wiec wszystko ok.