Gość Dous Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Witam, jestem nowy i mam następujący problem. Zakupiłem Asterixa 1.6 benzyna, który to po przekładce silnika z bodajże zafiry nie ma podpiętego czujnika położenia wałka (jesli sie myle wybaczcie, chodzi o czujnik a właściwie jego przewód idący od plastikowej obudowy rozrządu). Problem jest taki, że złącza od czujnika i od ??ECU?? Są różne. Zdjęcia załączę niżej. Czy jest możliwość dostać gdzieś taka wtyczkę i podmienić ją na przewodzie od czujnika czy koniecznie trzeba wymienić czujnik na taki z pasującym złączem. Jeśli tak to czy czujniki będą ok bez względu na ich złącze. Silnik ma oznaczenie Z16XE   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/87369-czujnik-po%C5%82o%C5%BCenia-wa%C5%82ka-rozrz%C4%85du/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi