Gość David1929 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 (edytowane) Dzień Dobry. Czy ktoś przerabiał temat dołożenia szyb elektrycznych na tył do astry J ?Czy jest to do zrobienia i w jaki sposób? dodam że kupiłem już następujące rzeczy :Wiązka drzwi lewy przód od wersji na 4 szyby elektryczne.Przełącznik na 4 szyby.Wiązkę wraz z przełącznikiem i mechanizmem szyb tył lewa i prawa strona.Nie jestem tylko pewny czy potrzebuje jeszcze wymienić wiązkę w drzwiach prawych przednich czy może zostać stara.Po wymianie wiązki w lewych przednich drzwiach i założeniu przełącznika działa tylko przednia lewa szyba pozostałe nie reagują dodatkowo przełącznik nie jest w ogóle podświetlony. Prawa szyba przednia działa tylko z przełącznika w tych drzwiach natomiast tylne w ogóle nie działają. W BCM nie ma żadnych błędów ani op-com ani opel scaner nic nie pokazują i nie można nic programować nimi. Poradzi ktoś co dalej z tym zrobić? Edytowane 12 Września 2019 przez David1929   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/87547-astra-j-do%C5%82o%C5%BCenie-elektrycznych-szyb-ty%C5%82/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwararawa Opublikowano 29 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Witam, interesuje mnie ta kwestia jak zakonczyl się ten problem, bo mam podobny... Dziala lewy przod, prawa tylko z przelacznika prawa strona, tyl brak reakcji. Podswietlenia sterownika lewy przod do blokowania szyb brak... Jakby coś to przydalaby się pomoc..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/87547-astra-j-do%C5%82o%C5%BCenie-elektrycznych-szyb-ty%C5%82/#findComment-812962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komawakenna Opublikowano 31 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 W dniu 12.09.2019 o 20:22, Gość David1929 napisał: Dzień Dobry. Czy ktoś przerabiał temat dołożenia szyb elektrycznych na tył do astry J ? Czy jest to do zrobienia i w jaki sposób? dodam że kupiłem już następujące rzeczy : Wiązka drzwi lewy przód od wersji na 4 szyby elektryczne. Przełącznik na 4 szyby. Wiązkę wraz z przełącznikiem i mechanizmem szyb tył lewa i prawa strona. Nie jestem tylko pewny czy potrzebuje jeszcze wymienić wiązkę w drzwiach prawych przednich czy może zostać stara. Po wymianie wiązki w lewych przednich drzwiach i założeniu przełącznika działa tylko przednia lewa szyba pozostałe nie reagują dodatkowo przełącznik nie jest w ogóle podświetlony. Prawa szyba przednia działa tylko z przełącznika w tych drzwiach natomiast tylne w ogóle nie działają. W BCM nie ma żadnych błędów ani op-com ani opel scaner nic nie pokazują i nie można nic programować nimi. Poradzi ktoś co dalej z tym zrobić? Wiem, że w niektórych przypadkach należy przeprogramować BCM, aby aktywować sterowanie tylną szybą.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/87547-astra-j-do%C5%82o%C5%BCenie-elektrycznych-szyb-ty%C5%82/#findComment-813215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi