Gość Maciej 1995 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 (edytowane) Witam czy posiada ktoś schemat jak powinna być podłączona dodatkowa wiązka wentylatora o oznaczeniu 6BY w samochodzie Astra J z silnikiem A14NET? Od dłuższego czasu mam problemy z wentylatorem na pierwszym biegu i doszedłem do tego ze wszystkie sygnały w pierwotnej kostce są prawidłowe, natomiast przewód biało niebieski z dodatkowej wiązki trafia do skrzynki bezpiecznikowej i jest podłączony w miejsce w którym nie ma PINu czyli nie jest do niczego podłączony. Z tego co się orientuje dodatkowa wiązka była dokładana na akcji serwisowej około 2015 roku. W załączniku przesyłam zdjęcia skrzynki bezpieczników oraz zaznaczyłem czerwonym kółkiem mój problem. Pozdrawiam serdecznie! Edytowane 20 Września 2019 przez Maciej 1995 Doprecyzowanie problemu   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/87620-dodatkowa-wi%C4%85zka-wentylatora-6by/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi