Skocz do zawartości

Nie chce zapalać rano i pali się cały czas kontrolka z klucz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam.Może Ktoś mi pomoże rozwiązać mój problem.Zakupiłem Zafirę 2.0 tdi z roku 2004.Było wszystko dobrze przez dwa dni a nagle zaczeła się zapalać kontrolka z kluczykiem przy zapalaniu auta pali się przez około 5 minut nieraz nie gaśnie cały czas na szczęście jeżdzę po mieście i nie pokonuję kilometrów.Żadko się zdaża że gaśnie ale zdaża się i wówczas samochód chodzi jak ta lala wchodzi na obroty.A jeszcze jedno jak jest ciepła to pali rewelka a zimna czyli po nocy za trzecim razem czyli tragedia.Byłem na kompie usunel jakieś błędy i dalej jest to samo co może być przyczyną?

https://forum.opel24.com/topic/8823-nie-chce-zapala%C4%87-rano-i-pali-si%C4%99-ca%C5%82y-czas-kontrolka-z-klucz/

.Byłem na kompie usunel jakieś błędy i dalej jest to samo co może być przyczyną?

No cóż są tematy należy czytać tu jest np. jeden bo ujęte są wątki twoich objawów .

http://forum.opel24.com/astra-g-20-di-16v-check-engine-vt14338.htm Gdybyś potrzebował innych zagadnień np. św. żarowe . to wystarczy wpisać w wyszukiwarce pod opcja szukaj i tematy ci sie ukażą. :(

Gość Anonymous

No cóż świece żarowe były już sprawdzane są ok.Wszystkie sprawne.Dzieki za lin.Zaraz sprawdzę.

[ Dodano: Sob Mar 15, 2008 11:19 ]

A czy od uszkodzonej np.Swiecy żarowej przepalonej czy iż teraz zauważyłem że hamulce są lipne kończą się klocki może zapalić się ta cholerna kontrolka z kluczykiem?Dlaczego nie ma siły czyżby turbina była uszkodzona czy też możliwe że to wszystko jest tak powiązane że przez świecę czy przez klocki zapala się ta kontrolka i traci moc :)Ale cóż nie jestem mechanikiem i nie mam pojęcia wczym tkwi problems.

uszkodzona czy też możliwe że to wszystko jest tak powiązane że przez świecę czy przez klocki zapala się ta kontrolka i traci moc

Nie przez swiece lub klocki nie wchodzi w tryb awaryjny!! Twój problem to recyrkulacja . Lub przepływomierz. :(

Gość Anonymous

Aha.Przpływomierz słyszałem czytałem o nim wiele że się często psuje.Czy też ma wpływ na poranne zapalanie że tak ciężko zapala?

Aha.Przpływomierz słyszałem czytałem o nim wiele że się często psuje.Czy też ma wpływ na poranne zapalanie że tak ciężko zapala?

Przepływomierz akurat z zapalaniem nie ma nic wspólneg tylko z mocą silnika. . Pierwsze to świece sprawdzić wszystkie czy sa dobre. Następnie rano zdjąć przewód z czujnika temperatury silnika . albo przy termostacie albo na bloku silnika. i uruchomić jak zapali od razu to wymienić czujnik Lub sie zapowietrza na przelewach powrotnych do pompy.

Gość Anonymous

Witam.Dziś byłem w autoryzowanym service opla na komputerze i już znam przyczynę mojego problemu z autem i się chcę znim podzielić może Komuś się przyda będzie przydatny.A więc tak podłączono zafirkę pod kompa i wyskoczył błąd 007 usunięto go a przyczyna tkwiła w (uszkodzony przekaźnik czujnika temperatury zewnetrznej) - puszka pod podszybiem.Koszt wymiany 20zł+przekaźnik 65 zł czyli 85zł i już zafira chodzi jak laluńka i zapala normalnie i nie zapala się ta cholerna lampka z kluczykiem nie słabnie wszystko ok tak jak powinno być.Może się ta informacja Komuś przyda.Pozdrawiam.

Gość Anonymous

Witam,

Nie bede zakładałm nowego tematu bo mam taki sam problem z kontrolką klucza w samochodzie. Tylko ze mam taki problem.

Zawsze jak wjeżdzam na obwodnice sie zapali ta kontrol w tym samym miejscu Zawsze. Objawy: mega mułowata.mocy to ona nie ma wcale a to 2,2 TDI. Wyłącze silnik włącze kontorlka zgaśnie wszystko jest ok i powraca do normy.

Czy to jest zbieg okoliczności czy takie sam problem jak użytkownik miał wyżej.

Jak jeżdze do pracy to wszystko jest ok, nie ma problemu, tylko jak wjade na obwodnice zawsze to samo.

Pozdrawiam

Gość Anonymous

Widzisz ja przynajmniej jestem zadowolony iż już dziś aż chciało mi się wciskać na gaż :)taka błachostka a ile może zrobić SZOK!!!

Gość Anonymous

No tylko ze hmmmm temperature pokazuje sobie normalną na komputerze zewnętrzną a jak spuszcze z gazu to wtedy kontrolka gaśnie i zawsze ona sie zapala na obwodonicy. PO mieście moge jeździć i jeździć i nic.

Dziewne to jest.