Gość wally_m82a1 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Cześć wszystkim. Zarejestrowałem się na forum ponieważ mam problem ze sterowaniem radiem i bc z poziomu kierownicy. Wczoraj wymontowałem akumulator i wszystkie ustawienia komputera uległy zresetowaniu dodatkowo dziś wysunąłem radio (bez odpinania kostki) żeby sprawdzić czy moje CD30 MP3 wyposażone jest w aux (już wiem że nie jest). To jedyne operacje jakie wykonałem, a wcześniej sterowanie działało normalnie, ale do rzeczy: - gdy włączę radio poprzez wciśnięcie pokrętła głośności DZIAŁAJĄ wszystkie przyciski i rolki na kierownicy - gdy włączę radio poprzez przekręcenie stacyjki na zapłon również DZIAŁAJĄ wszystkie przyciski i rolki na kierownicy - PROBLEM zaczyna się gdy odpalę silnik wtedy przyciski działają ale przestają działać obie rolki, z tym że wciśnięcie lewej rolki aktywuje menu BC ale nie można tą rolką przełączać żadnych funkcji. Spotkał się ktoś z takim problemem? Czy możliwe że sterowanie po zapłonie i po odpaleniu silnika "idzie jakąś inną drogą" i spalił się jakiś obwód? Czy może wymaga to jakiejś konfiguracji/adaptacji/ programowania? Pozdrawiam P.S Jak wcześniej wspomniałem Radio to CD30 MP3 bez aux a wyświetlacz to GID 2 linie + klima Edytowane 29 Lutego 2020 przez wally_m82a1   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/89186-astra-h-sterowanie-radiem-z-kierownicy-na-w%C5%82%C4%85czonym-silniku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi