Gość mat1609 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Witam wszystkich, od pewnego czasu mam problem z moją Astra H 1.6 gtc. Problem ten pojawia się przy zmianie biegów. Objawia się chwilową braku mocy (dosłownie ułamek sekundy), po czym następuje szarpnięcie i normalna jazda. Ok miesiąc temu pojechałem z tym problemem do mechanika, stwierdził że problem prawdopodobnie ma związek ze sprzęgłem. 3 tygodnie temu odebrałem samochód z warsztatu. Wymienione zostało sprzęgło, założona nowa cewka wraz ze świecami (okazało się że była uszkodzona), wyczyszczona odma która była przytkana. Po odbiorze samochodu, przez 2 tygodnie była rewelacja, samochodem jeździło się super. Od ok.tygodnia problem powrócił... Znów pojawiło się szarpanie. Komputer nie wywala żadnych błędów. Mechanik jest bezradny i twierdzi standardowo żeby "jeździć i obserwować". Ktoś może miał taki problem ze swoją Astrą? Z góry dziękuje za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/89920-astra-h-szarpni%C4%99cia-przy-zmianie-biegu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi