Gość BestLogin Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Bardzo proszę o informację czy w tym modelu występowało łożysko jednokierunkowe tzw. sprzęgło na alternatorze ? U mnie nie ma lecz alternator wygląda na wymieniany a auto mam od roku. Moje pytanie wynika z problemu ze wstrząsem przy gaszeniu silnika. Wymieniłem wszystkie łapy a ten wstrząs (mocna wibracja) występuje nadal. Słyszałem że tłoki w tych silnikach mają spory skok tj. mocno wykorbiony wał ale nie chce mi się wierzyć aby ten objaw był normalny. Jedyna łapa która jeszcze została to podpora/łapa skrzyni która wygląda na sprawną a wymiana pozostałych które były mocno poszarpane nie przyniosła absolutnie żadnej poprawy. Rozważam jeszcze sprawdzenie rozrządu co jednak wiązało by się ze sporym nakładem pracy. Proszę o podpowiedz - szczególnie posiadaczy benzynowej wersji.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/90070-vivaro-2006-tour-f4r-20-16v-sprz%C4%99g%C5%82o-alternatora/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi