Gość Milan134 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jakiś czas temu kupiłem Astre H 2009 przebieg tylko 106 tyś.I tak sobie śmigam do pracy i nagle zapala się kontrolka Check Engine.Z tego co wyczytałem u was że może to dotyczyć wielu problemów.Na 99 % po odczycie błędów postawiłem na czujnik wału korbowego ....Ale dalej jeździłem bo nie miałem kiedy to zrobić...aż przy zjeździe z autobany auto zgasło i....dobrze że mam ADAC+:-)).Pan potwierdził objaw .Kupiłem czujnik tylko 15 euro (mieszkam obecnie w Niemczech).Sam go wymieniłem dosyć proste to było choć musiałem się troche nagimnastykować.Kontrolka znikła auto śmiga ale dwa razy w ciągu około 2 miesięcy miałem dziwny objaw...obroty spadły do zera ale silnik chodził żadna kontrolka nie zapaliła się w tym momencie..A poza tym auto obroty trzyma i śmiga nic się niedzieje .Skąd te dwa odrębne przypadnki?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/90199-dziwny-objaw-astra-h/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi