Gość Roszko Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam. Wiem że mogę jechać i podpiąć auto do komputera i sprawdzić błędy, ale może ktoś miał podobnie w swojej uturbionej Corsie D, a chciałbym się nastawić jakoś finansowo, zanim umówię się z mechanikiem. Na miganie wyszły mi jakieś pierdoły , kod błędu 3131, a takiego nie ma. A więc tak, autko w pewien dzień przycisnąłem, włączając się na drodze szybkiego ruchu. Pojawił się taki dziwny spadek "niutów". Od tamtego momentu: -pojawiła się żółta kontrolka samochodu z kluczykiem i nie gaśnie. -Stokowy westgate w turbinie (blow OFF) otwiera się już przy niewielkim ciśnieniu. Np kiedy ruszam normalnie ze świateł i zmieniam płynnie biegi, a że mam założony stożek to słychać to niemiłosiernie. -Wcześniej boost dobijał ponad 1.2 bara, a teraz 0.8 -Po zmianie biegu na obrotach powyżej 3,5 nie ma już strzału z wydechu. Wcześniej był :/ Po za tym auto jedzie normalnie, nic nie szarpie, nic nie stuka nie puka.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/90252-dziwne-zachowanie-corsy-z-turbo/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi