Skocz do zawartości

Którędy przełożyc kabel od akumulatora do wzmacniacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym podłączyć wzmacniacz napędzający skrzynkę w bagażniku, niestety nie mogę znaleźć miejsca, żeby przełożyć kabel. Słyszałem już, żeby przekładać przy lince do otwierania maski, jednak jest tam za wąsko :lol:

Macie jakieś sprawdzone patenty?

Szukałem na forum tematów, jedyny w którym coś było napisane to ten

http://forum.opel24.com/ktoredy-dostac-sie-z-komory-silnika-do-wnetrza-autka-vt6456.htm?highlight=wzmacniacz

Jednak nie było żadnych konkretów, gdzie znajdują się te miejsca.

Z góry dzięki za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/9088-kt%C3%B3r%C4%99dy-prze%C5%82o%C5%BCyc-kabel-od-akumulatora-do-wzmacniacza/

Gość Anonymous

przejscie jest a latwo sie do niego doostac w ten oto sposob albo podwac i wsadz reke pod plastik co jest przy wycieraczkach szyb albo odkrec wycieraczki i zdejmij plastik ten przy szybie i bd mial bardzo dobry dostep :/ ja sam mam tam poszczone kable do alarmu, tempomatu bo caignolem sam i teraz bede wali tam jeszcze zasilanie do wzmaka :/

Aha dzięki w najbliższym wolnym czasie zerknę co i jak, to jest jakiś osobny otwór zaślepiony korkiem gumowym czy przy lince do podnoszenia maski?

Załóżmy, ze już znajdę ten otwór i włożę w niego kabel, w którym miejscu w kabinie wyjdzie przewód? :P

Dzięki za pomoc! :P

Gość Anonymous

jest to dziura gdzie idze linka do otwierania maski a otwor jest nad pedalami bardzo wysoko z lewej strony na wysokosci jak jest raczka do otwierania maski

• 2 tygodnie później...

A więc decyzja zapadła- w sobotę nareszcie będę ciągnął kable(mam nadzieję, że będzie ładna pogoda, bo w garażu się nie zmieszczę 8) .

Czy jest ktoś chętny na zdjęcia, czy nie trudzić się robieniem tutoriala?

Mam tylko jeszcze jedno pytanko, jak się trzymają osłonki progów? Zauważyłem, że od przodu jest zaślepiony wkręt, czy oprócz wkrętów progi trzymają się na jakichś zatrzaskach?

no to powodzenia. :) i :sunny:

a mały tutorialek nie zaszkodzi bo chyba nie ma czegoś takiego jeszcze na forum (chyba)

a jak ci sie nie chce. to zdjęcia finalne i tak obowiązkowe pokazać jak to wygląda 8)

Ja u siebie mam puszczone blotnikiem lewym. i przepuszczone przez wiazke ktora idzie do drzwi mialem lekki problem przy przepchaniu kabla przez gume, bo jest dluga i nacialem maly otwor zeby byla jak najwieksza szczelnosc(w miare mozliwosci oczywiscie) a do tylu puscilem pod uszczelka troszke sie podniosla uszczelka ale mam bardzo gruby kabel.

pozdrawiam i zycze powodzenia :D

Dzięki, hmm to puszczenie pod uszczelką mnie trochę zaintrygowało. Czy kabel nie dostaje drzwiami cały czas? Czy nie ma styczności z woda?

Ja myślę, że to lekkie ryzyko, ale to tylko opinia niczym nie podparta :D

jakie drzwi ??

jaka uszczelka ??

kurka ludziska

troche pomyslec

z komory silnika prze sciane grodzowa jest od cholery miejsc do przeciagnieca kabla

a pozniej progami do bagaznika

jako laik w temacie dalem rade bez forum