Gość parkerinio Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Witam! Od czerwca jestem szczęśliwym posiadaczem Opel Insignia 2.0 220km turbo 4x4, 2009 rok. Myślałem, że przy zakupie sprawdziłem wszystko, lecz umknęły mi 3 rzeczy związane z elektryką. Po pierwsze : podgrzewanie przednich siedzeń. Gdy załączam przycisk podgrzewania i wybieram moc grzania, to po minucie ta funkcja się wyłącza i słychać charakterystyczne pstryknięcie w okolicach kierownicy. Oczywiście fotele nie grzeją. Czy ktoś orientuje się co może być przyczyną i ile kosztuje ewentualna naprawa? Czy zrobi to każdy elektromechanik? Po drugie : składanie i podgrzewanie prawego lusterka. Tego również nie sprawdziłem. Lusterko przy próbie złożenia z samochodu lub z pilota składa się tylko częściowo i słychać, że mechanizm, który odpowiada za złożenie, pracuje, lecz coś go blokuje. No i niestety to prawe lusterko nie podgrzewa się, po załączeniu takowej opcji. Gdzie szukać pomoc i czym może być to spowodowane? Po trzecie : przycisk pamięci fotela kierowcy. Na początku działało, potem przy odkurzaniu wcisnąłem jakiś luźny plastik przy fotelu i nagle przestało to działać. Co to może być i czy również elektromechanik się tym zajmie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Niestety mój mechanik nie zajmuje się tymi rzeczami i mówi żebym dał sobie spokój z tymi pierdołami, ale ja uważam, że powinno to działać. Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91105-problem-z-elektryk%C4%85-w-insignia-2009/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi