Gość Marcin88S Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 (edytowane) Witam posiadam Corsę D 1.3 cdti 55kW i mam problem. Wczoraj po wyjechaniu z myjni zaświeciła mi się kontrolka autko z kluczykiem. Oczywiście sam. wszedł w tryb awaryjny i brak mocy. Zatrzymałem się zgasiłem i odpaliłem normalnie po chwili tak jakby przepustnica sama się otwierała tzn zwiększała się prędkość obrotowa i odpuszało. Ledwo dojechałem pod dom. Pod maską zauważyłem wodę na silniku wiec moja pierwsza myśl coś się zalało z elektryki. Sprawdziłem elm327 błędy i jeden jaki mi się pojawił p0110 (czujnik temperatury powietrza dolotowego). Wczoraj już nie chciałem go odpalać z powodu wody więc odłączyłem aku I dzisiaj jak wszystko się osuszyło poszedłem do auta i jeszcze raz wszystko posprawdzałem ale corsa umarła nie chce odpalić, raz kręci raz nie, a dodatkowo na desce rozdzielczej pojawią się insp4 czyli niby woda w paliwie. Dodam jeszcze że wczoraj w czasie jazdy zapalał mi się wsteczny?. Może ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić? Mam nadzieję że sterownik nie padł? Edytowane 29 Lipca 2021 przez Marcin88S   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/92822-brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-odpalenia-silnika-kilka-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi