lufa9999 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) Witam. Zaczęło się od tego, że podczas jazdy na już rozgrzanym silniku w pewnym momencie pojawiał mi się komunikat "moc silnika ograniczona" oraz "skontaktuj się z serwisem". Pojechałem do serwisu odczytać te błędy, wyszło to: Wymieniem pokrywę zaworów na nową, wymieniłem też przepustnicę i czujnik MAP (pokrywa nowa i oryginalna, czujnik MAP i przepustnica używane ale sprawne), nic więcej nie robiłem. Błędy teraz mam takie: Dodatkowo, podczas jazdy, co jakiś czasem autem szarpnie, jakby zadławił się na sekundę. Zarówno przy zimnym jak i ciepłym silniku. Ma kto ktoś jakiś pomysł? Znajomy mechanik telefonicznie poradził mi przyjrzeć się rurze od intercoolera do turbiny. Często ma nieszczelności i wtedy takie błędy mogą wychodzić. Żeby wymontować rurę i obejrzeć ją dokładnie. Ale sam jej nie wymontuję, potrzebny kanał czy podnośnik. Jak na nią patrzę to widzę ok 20% rury. Czy to może być punkt zaczepienia?? Insignia jest z 2011 roku. Z góry dzięki za jakąś pomoc! Edytowane 16 Października 2021 przez lufa9999   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/93453-b%C5%82%C4%99dy-podczas-pracy-silnika-a16let/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi