Gość Omega 98 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Witam, posiadam omegę B z 1998roku z silnikiem 2.5v6 i automatyczną skrzynią biegów. Mój problem polega tym że jakiś czas temu podczas jazdy pękł mi wąż gumowy chłodzenia oleju skrzyni który idzie do chłodnicy i wyleciało mnóstwo oleju. Oczywiście laweta i na warsztat. Naprawiłem uszkodzony przewód i wymieniłem filtr i nalałem świeży olej ale już po pierwszym odpaleniu zauważyłem że nie świeci się pozycja drążka (te kontroli obok dźwigni) oraz nie można włączyć "gwiazdki" do tyłu jedzie i rwie asfalt a do przodu zamula i nie przeżuca biegów (jakby tryb awaryjny) czy mógłby mi ktoś doradzić gdzie zajrzeć żeby to naprawić ? Czy jest możliwe żebym ruszył jakaś kostką i ona nie łączy tak jak powinna ? Nie posiadam komputera Niestety aby to zdiagnozowac . Proszę o pomoc i z góry dziękuję   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/94213-25-v6-omega-b-problem-z-automatyczn%C4%85-skrzyni%C4%85-bieg%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi