Skocz do zawartości

Problemy-a może tylko brak wiedzy.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie....Mam kilka problemów które nie dają mi spokoju,bo mimo mojej niewiedzy w temacie motoryzacji myśle że coś jest nie tak....

Po pierwsze podczas postoju gdy dodam gazu wyrażnie słyszę jakby jakiś plyn bulgotał pod maską im wiecej gazu dodam tym wyrżniej słysze to bulgotanie.....

Po drugie również podczas postoju na wył silniku gdy przyciskam pedał hamulca to co następne naciśniecie wchodzi w podłogę z coraz większym oporem po kilku razach już nie można go nacisnąć czuć jakby opór powietrza:(gdy wł silnik podczas jazdy już jest ok ale dopiero w połowie łapie....

Po trzecie gdy zaciągne hamulec ręczny na większym wzniesienu auto i tak się kula czy wystarczy podciągnąc ręczny,

i ostatnia sprawa to biegi przy wył silniku biegi wchodzą luzno i łagodnie ale podzczas jazdy już dosyć ciężko, i jak jest z tempwraturą silnika bo u mnie podczas jazdy wskazówka ciągle jest na niebieskim polu czyli zimny jak lód?:D?:) ....Dodam .że auto stało ok 3 lata co tydz odpalane.....

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJE ZA INFORMACJE I POMOC,pozdrawiam wszystkich forumowiczów 8)

https://forum.opel24.com/topic/9559-problemy-a-mo%C5%BCe-tylko-brak-wiedzy/

Po pierwsze podczas postoju gdy dodam gazu wyrażnie słyszę jakby jakiś plyn bulgotał pod maską im wiecej gazu dodam tym wyrżniej słysze to bulgotanie

wiesz, plyn chlodniczy nie stoi w miejscu,tylko oplywa caly uklad 8)

Po drugie również podczas postoju na wył silniku gdy przyciskam pedał hamulca to co następne naciśniecie wchodzi w podłogę z coraz większym oporem po kilku razach już nie można go nacisnąć czuć jakby opór powietrza:(gdy wł silnik podczas jazdy już jest ok ale dopiero w połowie łapie....

normalne

Po trzecie gdy zaciągne hamulec ręczny na większym wzniesienu auto i tak się kula czy wystarczy podciągnąc ręczny,

jak nic nie da podciagniecie to do wymiany

ostatnia sprawa to biegi przy wył silniku biegi wchodzą luzno i łagodnie ale podzczas jazdy już dosyć ciężko

mozna wymienic olej w skrzyni ;)

jak jest z tempwraturą silnika bo u mnie podczas jazdy wskazówka ciągle jest na niebieskim polu czyli zimny jak lód?:D?:)

termostat do wymiany albo czujnik temperatury dajacy sygnal na zegary

https://forum.opel24.com/topic/9559-problemy-a-mo%C5%BCe-tylko-brak-wiedzy/#findComment-274784

nadmienię na temat wyjaśnień szanownego kolegi Gawlak, odnośnie początku jego odpowiedzi żebyś uzupełnił wszystkie płyny i odpowietrzył ich układy bo to co bulgota to powietrze. :D

https://forum.opel24.com/topic/9559-problemy-a-mo%C5%BCe-tylko-brak-wiedzy/#findComment-274671