Gość Wojtekw727 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Witam wszystkich, planuje dołożyć do mojej Corsy D (1.4 2009) fabryczny zestaw czujników parkowania. Z tego co się orientowałem to potrzebuje trzech rzeczy: przycisku na konsoli środkowej służącego do wyłączania czujników, modułu PCM no i oczywiście 4 czujników parkowania. Udało mi się zakupić taki zestaw wraz z wiązką. Mam jednak problem z podłączeniem. Jako że w samochodzie nie ma położonej wiązki pod czujniki będę musiał ją dołożyć. Miałby może ktoś schemat elektryczny gdzie i jak ten moduł powinien być podłączony? Do podłączenia są 3 przewody: - Czarny - Zielony - Zielono-fioletowy Wydaje mi się że czarny to masa, zielono-fioletowy +12V natomiast zielony to chyba linia CAN. Byłbym bardzo wdzięczny za kawałek schematu   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/95658-do%C5%82o%C5%BCenie-fabrycznych-czujnik%C3%B3w-parkowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi