michal.prokop87 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Witam Państwa. Jestem posiadaczem samochodu Corsa E 1.4 Enjoy, benzyna, bez LPG. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne dźwięki podczas jazdy-nie wiem jak to nazwać, jednostajny terkot, jednostajne stukanie. Dźwięki te nie pojawiają się od razu pod odpaleniu samochodu, a dopiero po jakimś czasie. Zaobserwowałem również, że pojawiają się one chwilę tylko i wyłącznie przy naciskaniu pedału gazu podczas jazdy lub popuszczaniu sprzęgła podczas ruszania. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wydaje mi się, że ustają, po czym po kilku minutach ponownie się pojawiają w wyżej opisanych okolicznościach. Czy ktoś mógłby coś doradzić albo podpowiedzieć? Pozdrawiam MP   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/95940-jednostajny-terkotstukanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi