pole127 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Dzień dobry wszystki. Wymieniłem czujnik skrajny boczny przedni , ( czujnik martwego pola) założyłem czujnik występujący w zamienniku, po założeniu i skasowaniu wszystkich błędów, czujnik działa około 5 sekund, tzn pokazuje ,że wykrywa przeszkodę a za chwilę pojawia się komunikat sprawdż układ parkowania i przestaje działać, jednak podczas jazdy czujnik wykrywa samochody i informuje mnie podczas zmiany pasa ,że znajdują się obok mnie samochody. Moje pytanie czy podczas wymiany czyjnika parkowania na nieoryginalny trzeba wykonać jakąś adaptację itp, ? czy wystarczy założyć oryginalny czujnik i problem zniknie ? Dlaczego czujnik ma problem z wykrywaniem przeszkody podczas np. parkowania, a w trakcie jazdy wykrywa z boku samochodu i działa prawidłowo ? Komputer wskazał ,że jest uszkodzony czujnik skrajny boczny lewy przód, zrobiłem przekładkę ze strony prawej na lewa i komp wskazał uszczkodzony czujnik prawy więc wiem który, czujnik robi problem.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96326-czujnik-skrajny-boczny-prz%C3%B3d-zafira-c-2012-r-14-turbo-140-km/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi