lukiboss Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Cześć, od jakiegoś czasu zmagam się z check engine i nierówną pracą silnika - nawet budą bardziej telepie, ale moc i cała reszta wszystko ok. Komp wypluł błąd P0130 - heated oxygen sensor (H02S) 1, bank 1. Google i te forum pokazuje, że to w teorii problem z sondą/sensorem, ale też często ludzie piszą, że powodów może być multum. Dodam jeszcze, że jak błąd skasuję to nie pojawia się on od razu, ale np. po paru tygodniach. Czy mogę coś zdiagnozować na własną rękę? Kupić sensor i liczyć na cud? Czy najlepiej po prostu oddać mechanikowi niech sobie dłubie? Bo widziałem tu jeden temat gdzie w tytule był taki sam błąd jak u mnie, a winny okazał się przepływomierz... Nawet jak mam oddać auto mechanikowi to chciałbym przekazać mu jak najwięcej informacji, bądź przyjechać już z częścią do wymiany.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96868-b%C5%82%C4%85d-p0130-nier%C3%B3wna-praca-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi