MADERO Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Witam, Opel Corsa c 1.2 75km Od kilku dni mam problem z corsiną, a mianowicie gdy silnik się rozgrzeje i obroty spadną poniżej 1000rpm to zapala się kontrolka oleju. Spod czujnika ciśnienia oleju ciekł olej, więc wczoraj wymieniłem czujnik ciśnienia oleju (marki Delphi) i do tego filtr oleju i zalałem świeży olej. Po przejechaniu 20km (z pracy) kontrolka dalej zapala się ponizej 1000rpm, sprawdziłem pod maską i dalej cieknie z czujnika.. Czy to nowy czujnik wadliwy? Czy już silnik kaput? Tak, wiem że trzeba sprawdzić ciśnienie oleju manometrem ale nie posiadam, i będę się wybierał do mechanika aby zmierzył. Tylko dziwne że nowy czujnik i dalej problem i cieknie.. ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/97218-czujnik-ci%C5%9Bnienia-oleju/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi